Kauden 2017 FFC -sarja alkoi

• helmikuu 11, 2017

Kauden 2017 Finlandia Freestyle Cup alkoi Janakkalan Kiipulassa. HPM on voittanut tämän seurajoukkuekilpailun 16 vuotena perättäin. Nyt kauden 2017 ensimmäisessä osakilpailussa Järvenpään Voimailijat meni kärkeen. Nyt kun Järvenpää isännöi vuoden toista osakilpailua, tulee kokonaiskilpailusta pitkästä aikaa mielenkiintoinen. HPM siis jatkaa kisasarjaa kesäkuussa sijalta 2.

HPM sai jalkeille 10 painijaa, mikä ei ole mitenkään mairitteleva määrä 400 painijan seurassa. Kilpailulisenssejä oli 2016 kaikkiaan 105.

Sarjavoittoja tuli kaksi. Poikien 35kg sarjan voitti Vadim Elkin. Sarja M 65kg voittajaksi paini Miika Kaivolainen. Sarja oli hyvä, sillä hopealle sijoittui HaHen Juho Huttunen ja kolmanneksi jätettiin tuore junioreiden Suomen mestari Pavel Dovlatjan.

Miesten 65, 74 ja 86kg olivat osanottajamärältään suorastaan erinomaiset. Jokaisessa sarjassa oli osanottajia 5-8 ja otteluja parhaimmillaan 4/ painija. Hyvässä tahdissa edettiin kahdella molskilla runsaassa kahdessa tunnissa kisat läpi.

Kaivolaisen hienojen suoritusten jälkeen oli melko perussuorittamista. Pieniä valopilkkuja kuitenkin löytyi. Mia Vainio voitti HyPK:n Mattilan, Hanna Mykkänen pursusi kilpailuhaluja, kun nyt alkuun taas päästiin. Toisessa ottelussa homma alkoikin pelittää. Pavel Dovlatjan paini ajoittain myös hyvin.