blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

Tervetuloa mukaan tyttö- ja naispainiryhmään! Tyttö- ja naispainiryhmä on naisvalmentajan luotsaama ryhmä vain tytöille ja naisille. Vuonna 2016 perustettu ryhmä on muutamassa vuodessa noussut Suomen suurimmaksi naispainin harjoitusryhmäksi. Tavoitteemme pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla!

Tyttö- ja naispainiryhmän tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti myös muita liikunnallisia taitoja, kehonhallintaa ja ketteryyttä. Alkulämmittelyissä tehdään paljon voimistelutyylisiä liikkeitä: opit mm. kärrynpyörän, päähypyn, seisomaan päälläsi ja kävelemään käsilläsi. Pehmeä painimatto on turvallinen alusta harjoitella taitoja.

Kilpaileminen ei ole pakollista, mutta kannustamme kaikkia kokeilemaan, kun taitoja on kertynyt riittävästi. Kilpailemme aktiivisesti kaiken tasoisissa kilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa (u15, u17, u20, aikuiset). Olemme saavuttaneet jo useita SM-mitaleja. Painijoitamme on noussut myös maajoukkueeseen ja tulevaisuudessa tavoittelemme myös arvokisamenestystä.

UUTENA MUKAAN PAINIMAAN? ETSIMME NYT UUSIA HARRASTAJIA!

Tyttö- ja naispainiryhmään voivat ilmoittautua lajin uutena aloittavat sekä jo aiemmin painineet 8-29v tytöt ja naiset. Ilmoittautuminen ei edellytä aiempaa lajiosaamista. Jokaiseen harjoitukseen ei ole pakko osallistua, mutta toivomme sinulta halua säännölliseen harjoitteluun, jotta kehityt ja pysyt muun ryhmän mukana tekniikoissa.

Jos et ole varma onko ryhmä sinulle sopiva, voit olla yhteydessä valmentajaan (yhteystiedot sivun alaosassa).

Paini sopii kaiken pituisille, painoisille ja kuntoisille harrastajille. Liikkeitä mukautetaan tarvittaessa niin, että vähemmän painineet harjoittelevat samasta liikkeestä kokeneempia yksinkertaisempaa versiota.

TREENIAJAT

Kevätkauden 2023 vakiovuorot alkavat maanantaina 9.1.2023 klo 19-20:30 Urhea-hallissa (Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki).

 • MA klo 19-20:30 Urhea-halli
 • KE 17:30-19 Urhea-halli
 • PE 17:30-19 Urhea-halli

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN

Ilmoittaudu ryhmään rekisteröitymällä tästä linkistä MyClubiin. Tee ilmoittautuminen alla olevan ohjeen mukaan, vaikka olisit tulossa vasta kokeilemaan lajia. Kaksi kokeilukertaa voi uutena aina käydä veloituksetta ja sitoutumatta. 

Tyttö- ja naispainiryhmään voi ilmoittautua myös kesken kauden, jos ryhmässä on tilaa jäljellä. Ilmoittaudu normaalisti, otamme sinuun erikseen yhteyttä, jos ryhmä on täynnä.

 1. Rekisteröinti alkaa MyClubissa (linkki rekisteröintiin) luomalla jäsentili sähköpostiosoitteelle.
 2. Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän henkilön tiedot ja alaikäisten osalta myös huoltajan tiedot.
 3. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispainiryhmä”.
 4. Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Tervetuloa mukaan! Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin. Tämä on tärkeää, jotta valmentaja tietää milloin olet tulossa paikalle. Kaikki harjoitus-, kilpailu- ja leiritapahtumat tulevat MyClubiin.
 5. Urhea-hallissa liikkuaksesi tarvitset kulkukortin. Valmentaja luo sinulle kulkutunnukset ryhmään liittymisen jälkeen. Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, ota mukaan HSL matkakortti. Aulan respa lataa sinulle kulkuoikeudet kortille, jonka jälkeen pääset kulkemaan hallissa. Pidä kortti jatkossa treenikassissa mukana, sillä tarvitset sitä aina hallissa liikkuessasi.
 6. Kausimaksun lasku tulee ilmoittamaasi sähköpostiin. Uusille painijoille lasku lähetetään, kun osallistut harjoituksiin kolmatta kertaa ja aiemmin seurassa painineille ensimmäisestä osallistumisesta uudella kaudella.

Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella. Et pääse Urhea-halliin sisälle ilman kulkuoikeuksia, eikä niitä luoda sinulle ilman MyClub-tunnuksia. Lisää ohjeita rekisteröitymiseen ilmoittaudu mukaan -sivulla. 

Kausimaksut on listattu maksut-sivulla. Kausimaksu kevätkaudelle 2023 on 195€/hlö. Kevätkausi 2023 alkaa tammikuun alussa ja loppuu noin kesäkuun puolessa välissä. Kesä-heinäkuussa järjestetään lisäksi avoimia ulkotreenejä (mäki- ja porrasjuoksu, rantapaini).

MITÄ MUKAAN TREENEIHIN?

Ota treeneihin mukaan vesipullo ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet. Painitrikoot ovat kilpailuasu, joten harjoituksia varten ei trikoita tarvitse hankkia.

 • Kaikki korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms tulee ottaa pois treenien ajaksi.
 • Kynnet tulee pitää lyhyinä.
 • Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei vielä voi ottaa pois) tulee teipata esim. ihoteipillä/urheiluteipillä.
 • Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian harrastuksen jatkuessa. Tossut tilaat helpoiten netistä. Asics on Adidaksen ja Niken tossuja hieman leveälestisempi. Tossujen koot vastaavat normaalia mitoitusta.
SEURAA MEITÄ SOMESSA!

Instagram @Paininaiset

Yksityinen Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

TIEDUSTELUT

Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp p. 050 5248214. Puhelut vain kiireellisissä asioissa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin lajista. Laita siis rohkeasti viestiä, jos on kysyttävää!

Yhteistyöt & media

Edustamme mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa. Ota yhteyttä, mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita yhteistyöhön.

Meillä on kokemusta mm. TV-mainoskuvauksista (Yle), brändikuvauksista (Olympiakomitea), lehtikuvauksista (HS, Molski) ja painin lajinäytöksistä (Olympiapäivä). Järjestämme tilauksesta myös lajikokeiluja tyky-päiville tai muille ryhmille, kuten koululuokille tai vaikkapa polttareihin.

 

blockimage