blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

Tervetuloa mukaan painimaan! Tyttö- ja naispainiryhmä on vuonna 2016 perustettu naisvalmentajan luotsaama kilparyhmä, johon myös harrasteurheilijat ovat tervetulleita mukaan. Ryhmä on noussut muutamassa vuodessa koko Suomen suurimmaksi naispainin harjoitusryhmäksi.

Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti myös muita liikunnallisia taitoja, kehonhallintaa ja ketteryyttä. Alkulämmittelyissä tehdään paljon voimistelutyylisiä liikkeitä: opit mm. kärrynpyörän, päähypyn, seisomaan päälläsi ja kävelemään käsilläsi. Pehmeä painimatto on turvallinen alusta harjoitella taitoja.

Kilpaileminen ei ole pakollista. Harjoittelemme kuitenkin tavoitteellisesti ja toivomme sinun siksi sitoutuvan säännölliseen harjoitteluun muun ryhmän mukana, vaikka et itse kilpailisikaan.

Kilpailevat painijamme osallistuvat aktiivisesti kaiken tasoisiin kilpailuihin sekä Suomessa että ulkomailla. Ryhmän painijoita on edustanut myös maajoukkueessa U17 PM ja U15 EM-kilpailuissa. Jokainen pääsee halutessaan kilpailemaan, tasosta riippumatta. Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa (u15, u17, u20, aikuiset).

KENELLE RYHMÄ ON TARKOITETTU?

Ilmoittautuminen tyttö- ja naispainiryhmään ei edellytä aiempaa lajiosaamista. Otamme mukaan myös kesken kauden. 1-2 kokeilukertaa voit käydä veloituksetta ja sitoutumatta. 

Ryhmään voivat ilmoittautua lajin uutena aloittavat sekä aiemmin painineet 8-25v tytöt, naiset ja muunsukupuoliset, jotka haluavat harjoitella painia säännöllisesti. Ryhmässä harjoittelee lähes 40 eri ikäistä ja tasoista painijaa.

Yläikäraja on ohjeellinen ja riippuu henkilön aiemmasta liikuntataustasta sekä tavoitteista painiharjoittelun suhteen. Toisena vaihtoehtona aikuiselle aloittelijalle on aikuisten painikoulu (tekniikkapainotteinen harrasteryhmä). Painin uutena aloittavien kohdalla pidämme alaikärajasta kiinni, sillä nuoremmille ryhmästä ei löydy sopivia harjoituspareja. Tutustuttehan silloin nassikkapainiin (4-7v) ja painikouluihin (7-10v).

Jos et ole varma onko ryhmä sinulle sopiva, voit olla yhteydessä valmentajaan. Yhteystiedot sivun alaosassa.

Paini sopii kaiken pituisille, painoisille sekä kuntoisille. Liikkeitä voidaan tarvittaessa helpottaa kokemus- ja kuntotason mukaisesti. Aktiivikilpailijoille liikkeisiin puolestaan tuodaan lisähaastetta mm. yksityiskohtien hiomisella ja suoritusnopeudella. Tärkeintä aloittelijana on into ja uskallus kokeilla reippaasti uusia liikkeitä – kaiken muun tarvittavan opit ajan myötä treeneissä, kun vain tulet paikalle säännöllisesti!

NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN

Ilmoittaudu ryhmään rekisteröitymällä tästä linkistä MyClubiin. Tee ilmoittautuminen alla olevan ohjeen mukaan, vaikka olisit tulossa vasta kokeilemaan lajia. Tee rekisteröityminen silti ENNEN TREENEIHIN TULEMISTA. Et voi osallistua harjoituksiin edes kokeilijana ennen rekisteröitymistä! Tiedot poistetaan, jos et jatka ryhmässä. 

 1. Rekisteröinti alkaa MyClubissa (linkki rekisteröintiin) luomalla jäsentili sähköpostiosoitteelle.
 2. Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän tiedot ja alaikäiselle myös huoltajan tiedot.
 3. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispainiryhmä”.
 4. Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Tervetuloa mukaan! Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin ja myöhemmin myös muihin tapahtumiin (leirit, kisat)
 5. Urhea-hallissa liikkuaksesi tarvitset kulkukortin. Valmentaja luo sinulle kulkutunnukset ryhmään liittymisen jälkeen. Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, ota mukaan HSL matkakortti tai K-Plussa kortti. Aulan respa lataa sinulle kulkuoikeudet kortille, jonka jälkeen pääset kulkemaan hallissa. Pidä kortti jatkossa treenikassissa mukana, sillä tarvitset sitä aina hallissa liikkuessasi.
 6. Kausimaksun lasku tulee ilmoittamaasi sähköpostiin sen jälkeen, kun olet käynyt harjoituksissa kahdesti. 1-2krt voi siis kokeilla veloituksetta.

Lisää ohjeita rekisteröitymiseen ilmoittaudu mukaan -sivulla. 

Kausimaksut on listattu maksut-sivulla. Kausimaksu vuonna 2024 on 200€/hlö.

TREENIAJAT

Kevätkauden 2024 vakiovuorot alkavat maanantaina 8.1.2024 klo 19 Urhea-hallissa (Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki). Ryhmä harjoittelee kolmesti viikossa:

 • MA klo 19-20:30 Urhea-halli
 • KE 17:30-19 Urhea-halli
 • PE 17:30-19 Urhea-halli

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

MITÄ MUKAAN TREENEIHIN?

Ota treeneihin mukaan vesipullo ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa. Painitrikoot ovat kilpailuasu, joten harjoituksia varten ei trikoita tarvitse hankkia.

 • Kaikki korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms tulee ottaa pois treenien ajaksi.
 • Kynnet tulee pitää lyhyinä.
 • Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei vielä voi ottaa pois) tulee teipata esim. ihoteipillä/urheiluteipillä.
 • Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla tai kysyä valmentajalta lainatossuja (koot 36-39). Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian harrastuksen jatkuessa. Tossut tilaat helpoiten netistä.
SEURAA MEITÄ SOMESSA!

Instagram ja Facebook @Paininaiset

Yksityinen Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

TIEDUSTELUT

Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp p. 050 5248214. Puhelut vain erittäin kiireellisissä ja pakottavissa asioissa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin lajista. Laita siis rohkeasti viestiä, jos on kysyttävää!

Yhteistyöt & media

Edustamme mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa. Ota yhteyttä, mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita yhteistyöhön.

Meillä on kokemusta mm. TV-mainoskuvauksista (Yle), brändikuvauksista (Olympiakomitea), lehtikuvauksista (HS, Molski), some-yhteistyöstä (Pohjola Vakuutus) ja painin lajinäytöksistä (Olympiapäivä). Järjestämme tilauksesta myös lajikokeiluja tyky-päiville tai muille ryhmille, vaikkapa polttareihin.

 

 

blockimage