blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

HPM on perustanut oman kilparyhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmän tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti kehonhallintaa, ketteryyttä, voimaa ja kestävyyttä.

Kilpaileminen ei ole pakollista, mutta kannustamme kaikkia kokeilemaan. Kilpailemme aktiivisesti kaiken tasoisissa kilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa. Painijoitamme on noussut myös maajoukkueeseen ja tulevaisuudessa tavoittelemme arvokisamenestystä.

UUTENA MUKAAN PAINIMAAN?

Tyttö- ja naispainiryhmään voivat ilmoittautua kaikki 8-19v lajin uutena aloittavat sekä jo aiemmin painineet tytöt ja naiset. Myös 7-vuotias aiemmin nassikkapainissa käynyt voi ilmoittautua mukaan.

+19v naiset aloittavat omista tavoitteistaan riippuen joko tyttö- ja naispainiryhmässä tai aikuisten harrasteryhmissä. Edellytämme +19v aloittelijoita halua harjoitella ryhmän mukana säännöllisesti 2-3krt/vko, sillä harjoittelemme tavoitteellisena kilparyhmänä.

Uutena harrastajana sinun ei tarvitse osata lajista mitään etukäteen. Opit tarvittavan vähitellen harjoituksissa. Paini sopii kaiken kokoisille ja tasoisille harrastajille.

TYTTÖ- JA NAISPAINIRYHMÄ JATKAA KEVÄÄLLÄ 2022 – NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN

Tyttö- ja naispainiryhmään voi ilmoittautua ympäri vuoden, jos ryhmässä tilaa. Ilmoittaudu normaalisti, ilmoitamme sinulle erikseen, jos ryhmä on täynnä.

Seura käyttää MyClub-hallintajärjestelmää. Uutena painijana ilmoittaudut ryhmään rekisteröitymällä MyClubiin.

 1. Rekisteröinti alkaa luomalla jäsentili sähköpostiosoitteelle.
 2. Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän henkilön tiedot ja alaikäisten osalta myös huoltajan tiedot.
 3. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispaini”.
 4. Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Tervetuloa mukaan! Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin. Tämä on tärkeää, jotta valmentaja tietää milloin olet tulossa paikalle.
 5. Tarkista sähköpostisti 1-2pv päästä rekisteröitymisestä, saat valmentajalta ohjeet Urhea-hallin kulkuluvan aktivointiin.

Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella, sillä seuran tiedotus, laskutus, kulkulupien luominen yms. tapahtuu kaikki MyClubin kautta. Tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen on esitelty ilmoittaudu mukaan -sivulla. 

Kaksi kokeilukertaa voi alkuun aina käydä veloituksetta ja sitoutumatta. Kausimaksut on listattu maksut-sivulla.

TREENIVARUSTEET

Treeneihin tarvitset mukaan vesipullon ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja, sillä ne voivat naarmuttaa toisia. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet.

 • Kaikki korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms tulee ottaa pois treenien ajaksi.
 • Kynnet tulee pitää lyhyinä.
 • Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei vielä voi ottaa pois) tulee teipata huolellisesti esim. ihoteipillä/urheiluteipillä.
 • Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian harrastuksen jatkuessa.
TREENIAJAT

Kevätkausi 2022 alkaa 10.1. klo 19 Maunulassa. Vakiovuorot kevätkaudella 2022:

 • MA klo 19-20:30 Maunulan liikuntahalli
 • KE 17:30-19 Urhea-halli
 • PE 17:30-19 Urhea-halli

Keskiviikon harjoitusten yhteydessä klo 19-19:30 vapaaehtoinen ohjattu voimaharjoitus +13-vuotiaille. Urhea-hallin vakiovuoroihin sisältyy yleisharjoittelualueen käyttöoikeus 30min treeniajan jälkeen.

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

PAINILISENSSI JA VAKUUTUS

Harrastuksen jatkuessa tarvitset myös painilisenssin. Kokeilemassa voit siis käydä alkuun ilmankin ja hankkia lisenssin vasta myöhemmin kauden aikana. Lisenssit ostetaan Olympiakomitean Suomisport-palvelun kautta. Valmentaja auttaa tarvittaessa lisenssin hankinnassa ja valinnassa.

Alle 9v painijalle lisenssi+vakuutus kuuluvat kausimaksuun. Ohje näiden hankkimiseen löytyy maksut-sivun lopusta. Lisenssit ovat voimassa kalenterivuoden loppuun asti. Yleisiä lisätietoja lisenssijärjestelmästä Painiliiton sivuilla.

Tarkistathan, että vakuutuksesi kattaa painin lajina. Jos haluat ostaa liiton lisenssivakuutuksen, voit tehdä sen SuomiSportissa.

SEURAA MEITÄ SOMESSA!

Instagram & TikTok @Paininaiset

Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

YHTEYDENOTOT JA YHTEISTYÖT

Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp 050 5248214 (ei puheluja).

 • Voit tiedustella valmentajalta myös mahdollisuutta esim. lajikokeiluun toiselle urheiluseuralle/joukkueelle oheisharjoitteluna tai koulun liikuntatunnille.
 • Edustamme myös mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa, ota siis rohkeasti yhteyttä mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita mukaan muuhun yhteistyöhön!
blockimage