U15 GR SM oli menestys

  • huhtikuu 13, 2024

Saatiin lopulta hieno joukkue U15 SM kisaan. Varmaan muutama vielä tulokset lukiessaan harmitteli kun ei lähtenyt, Saavutimme historiamme kovimman tuloksen U15 GR SM kisoista 2 kultaa, 3 hopeaa ja 1 pronssi.

Jokaiselle painijalle molempien lajien SM on sillä tavalla tärkeä, että siinä saa treeniä kilpailutapahtumista. Suomessa ei ole valitettavasti liian monta kisatapahtumaa, jossa ei voi vetää puolilla valoilla. Valmistautuminen, lämmittely, jännitys, odotus, ottelut. Tätä kaikkea saa usein vain SM kisoissa ja siksi juuri jokaisen pitäisi painia ainakin nämä U15 kisat sekä GR että FS riippumatta kumpi on mieluisampi tai kumpaa harrastaa.  Olkoon tämä kisa siitä arvokas osoitus. Jos urheilija treenaa oman ikäluokan tavoitteellisessa levelissä, hän pärjää ainakin jollakin tapaa myös huonommassa lajissaan.

Ivan Ivanov voitti tälle vuodelle jo kolmannen SM kultamitalin. U17 GR ja U17 FS sai jatkoa U15 GR kultamitalilla. Aika huimaa suorittamista. Jäljellä on vielä syksyllä U15 FS SM kisat, joten ei tarvitse olla mikään ennustajaeukko, jos veikkaa, että Ivan saavuttaa silloin neljännen SM kultamitalinsa saman vuoden aikana.
Ivanov SM GR

Aatu Soininen (41kg) otti jo kolmannen U15 SM kultamitalin. Tämä lienee arvokkain, ottaen huomioon vaikeudet viimeisen puolen vuoden aikana. Maaliskuussa treenejä oli vain 4. Silti kunto piti ja taito on säilynyt. Toivotaan, että kesä hoitaa olkapään vaivat ja Aatu pääsee täyspainoiseen treeniin syksymmällä. Samassa sarjassa (41kg) pronssille sijoittui Eetu Tammelin, joka antoi Aatulle sen kovimman vastuksen.
Soininen SM GR

Viktor Kara (57kg) oli lohkossaan ylivoimainen ja voitti kaikki vastustajansa ylivoimaisella pistevoitolla. Tekniikka oli hiukan hakusessa, mutta nopeudellaan Viktor selvitti lohkonsa kunnialla. Finaalissa se ei ihan riittänyt. Ottelu olisi voinut kääntyä toisinkin. Kulminaatiopiste oli Viktorin haasto, joka hävittiin ja ottelun suunta kääntyi selkeästi. Lopulta kuitenkin hyvä suoritus yhden viikon krekotreenillä ja 53kg painoilla 57kg sarjassa.
Kara SM GR

Platon Yastrebov (68kg) voitti ylivoimaisesti lohkonsa. Finaalissa oli pakko tunnustaa Haukiputaan GR erikoismies paremmakseen. Hienosti kuitenkin SM hopeaa.  Se mitä Platon eniten sai, oli ottelukokemusta. Nyt ei tullut mitään isompia häröilyjä. Paltonin vahvuus on toki vapaapainissa, missä sielläkin tulee aika ajoin ja ehkä liian usein riskisuorituksia. Tämä kisa palveli juuri niiden välttämistä. Onneksi olkoon hopeasta Platon !
Yastrebov SM GR
Sarjassa 75kg Nikita kohtasi ensimmäisellä keirroksella seurakaverin Aramin, joka on pari vuotta nuorempi tulevaisuuden lupaus. Nikita suoritui virheettömästi avausottelustaan, kuin myös lohkon finaalista ja eteni aina loppuotteluun asti. SIellä tuli vastaan KooVee:n Jalo Ketonen, jolle Nikita ei mahtanut mitään. Mutta kannatti tulla. Nyt on kaulassa taas yksi SM mitali enemmän ja rutkasti kokemusta lisää.
Jakovlev SM GR
Näiden lisäksi DEF (5 painjíjaa) olivat ensimmäistä kertaa SM kisoissa . Pääsääntöisesti hakemassa sitä kuuluisaa lisämotivaatiota seuraaviin SM skapoihin. Olihan sielläkin valopilkkuja kun Eelis Valjakka nousi aina viidennelle sijalle kimuraisten tilanteiden jälkeen. Ensimmäisen SM pisteet ovat aina jonkinlainen virstanpylväs uralle. Siitä se lähtee. Samalla tavalla Aran Khaliqi nappasi viidennen sijan. 2011 -syntynyt Khaliqi on niin sanottua tulavisuuden lupausosoastoa, jolle sijoitukset tulee armottomasti paranemaan iän lisääntyessä. Aram pääsee vielä 2026 tähän ikäluokkaan, SIlloin puhutaan aidosti mitalitavoitteesta minimisssään.

Kaikenkaikkiaan U15 GR SM oli positiivinen kokemus. Olimme selkeästi paras seura momelle ns kakkoslajissa. Toivotetaan krekon spesialistit tervetulleeksi vapaan SM kisoihin samoilla spekseillä.

Loppukomenttina täytyy tuoda esille, että ensinnäkin Kupitttaan Urheiluhalli on mahtava paikka tällaisille kisoiille ja toisekseen kisajärjestelyt olivat ihan huippuluokkaa. En löydä mitään kritisoitavaa. Jos nyt aamupalalla vähän aikaa joutui odottamaan lautasia tai leipää on se pieni juttu. Kiitokset TWM !!!

TULOKSET