HPM juhli kadettien SM kisoissa

• joulukuu 10, 2016

HPM oli jälleen kerran paras seura poikien ja tyttöjen alle 17v SM kisoissa Tampereella. Toiseksi sijoittui Ilmajoen Kisailijat ja kolmanneksi Tampereen KooVee. Kilpailut alkoivat klo 11.00 ja painittiin lähes yhtä soittoa aina klo 20.30 saakka ennenkuin mitalit saatiin jaettua. AKseli Erkkola paini peräti 7 ottelua, joten urakkaa mitaleille saakka päässeillä riitti.

KULTAA:
50kg: Said Tasukhanov
Said oli odotetuin kultamitalisti kisoissa. Hyvin hän paineet kestikin, mutta painiakin piti. Nyt vaan odottelemaan SUomen passia kevääksi ja sitä kautta avautuisi mahdollisuudet karsia EM kisapaikasta.

69kg: Said Hossini
Said on v’läytellyt pienemmissä kisoissa ja Helsinki Openissa osaamistaan. Hänellä oli kolme kovaa ottelua ja yksi kunnon verenluovutus. Nenäverenvuotoa ei meinattu saada tyrehtymään. Joka tapauksessa Said osoitti olevansa hyvä kilpailuija. Tappiotilanteiden kautta voittoihin. 66kg painava Said joutui antamaan hiukan tasoitusta voimissa, mutta taitokapasiteetti paikkasi hyvin.

HOPEAA:
42kg: Akseli Erkkola
Akseli Erkkola voitti vajaa kaksi kuukautta sitten KLL_n mestaruuden sarjassa 38kg ja vain 3 viikkoa sitten Baltian mestaruuden samassa sarjassa. Sen jälkeen pientä tankkausta ja painot saatiin jo kisakuntoon 40kg. Akseli paini loistavasti 6 ensimmäistä otteluaan voittaen ne melko selkeästi. Finaalissa oli sitten niin ulottuva ja iso kaveri, että ero oli vielä selkeä. Hyvin taisteli senkin. Tuskin kukaan muu paini lauantaina 7 ottelua. Tämä oli hieno debyytti SM tasolla

PRONSSIA:
38kg: Mia Vainio
Mia VAinion mitali oli karkaamassa pienen virheen myötä ajassa 3.50. Mia osoitti kuitenkin mahtavaa taistelutahtoa, ottamalla vielä yhden pisteen ennen kuin tiimalasi umpeutui (4.00) ja sai myös ensimmäisissä SM kisoissa mitalin kaulaan. Myös Mia on sellaiset 1,5kg alipainoinen tähän sarjaan. Onnea !

4. sija
100kg: Mohammadzie Heijdari

5. sija

50kg: Mansur Dhzukharov
85kg: Mustafa Timori ja Suleiman Ahmadi

MATKAMUISTOJA:
Mohammadzie ja Fazel kuuluivat siihen kaksikkoon. joilla painot Jakomäen starttiin tullessa oli 82,5kg. Meillä oli siis alunperin 4 painijaa sarjaan 85kg. Mohammdzie ja Fazel alkoivat juoda vettä päästäkseen yli 85kg ja eri sarjaan kuin seurakaverit. Hyvältä näytti vielä lähtiessä kun painot olivat jo nousseet 85kg huittelille. Matkalla oli pakko pitää WC tauko ja kun sitten saavuttiin punnituspaikalle, poikien painot olivat taas 82.5kg. Aikaa oli 30min. Puntari näytti 85.3 ja 85.7. Hotellimatkalla oli kyllä aika hyvät naurut aiheesta ja varmuudella muistijälki tulevaisuuteen.