Helsingin Paini-Miehille kolme mitalia ADCC SM-kisoista

• joulukuu 3, 2016

Espoon K3-Areenalla painitiin vuoden 2016 ADCC Suomen mestaruuksista. Paini-Miehille saatiin sotasaaliiksi kolme mitalia.

Otto Kuikka voitti oman sarjansa -87,9 kiloa ja uusi viime vuotisen mestaruutensa. Kuikka voitti avauskierroksella Espoon Kehähaiden Markus Särkän rannelukolla ja toisella kierroksella ”Raaka-Oton” kyydistä putosi Polar Jiujitsu Teamin Milo Pirttinen. Finaalissa Kuikka voitti pisteillä Finnfighter’s Gymin Olli Santalahden.

Raskaassasarjassa Heikki Jussila voitti ensimmäisessä ottelussaan Barreto Jiu-Jitsu Lahden Ville Saaren pisteillä. Finaalissa Jussilaa vastaan asettui Barreto Helsingin Markku Mutanen, jonka kanssa Jussila paini tasaisesti läpi sekä normaalin otteluajan että jatkoajan. Tuomarit kuitenkin näkivät Mutasen paremmaksi pisteettömän jatkoajan jälkeen. Jussilalle näin SM-hopeaa.

Naisten +60 kilon sarjassa Paini-Miesten Laura Heikkinen esitteli kisoissa hyvää pystypainiaan voittaen kaksi ensimmäistä otteluaan, mutta hävisi finaalissa MMA ImatranMaiju Suotamalle jatkoajalla. Heikkiselle myös SM-hopeaa.

Teksti: Ilkka Outa