Olympiapäivä 20.7.2022

  • heinäkuu 24, 2022

Suomen Olympiakomitea järjesti Helsingin olympialaisten 70-vuotisjuhlan kunniaksi 20.7.2022 olympiapäivän, joka keräsi huimat 10 000 kävijää olympiastadionille. Kaikille avoimessa tapahtumassa pääsi kokeilemaan eri urheilulajeja ja nauttimaan lajinäytöksistä. Painiseurat Helsingin Paini-Miehet ry ja Helsingin Haka pitivät painin lajipistettä yhteistyössä.

Olympiapäivää 2022 vietettiin Helsingin olympiastadionilla upeassa kesäsäässä. HPM ja Haka järjestivät painin lajipisteellä yhdessä kolme lajinäytöstä, jossa esiteltiin sekä vapaapainia, naispainia että kreikkalais-roomalaista painia. Aurinkoinen sää sai lapsiperheet liikkeelle ja näytökset keräsivätkin huiman määrän painista kiinnostunutta yleisöä. Näytösten välisellä ajalla yleisö pääsi kokeilemaan painia ja opettelemaan painiliikkeitä painijoiden opastuksella.

HPM vastasi näytösten nais- ja vapaapainin osuuksista. Naispainin näytöksessä esiintyivät tyttö- ja naispainiryhmän Mea Purmonen, Erika Purmonen, Ilona Arpiainen sekä Tara Vesala (HeTa). Vapaapainin näytöksissä taitojaan esittelivät Said Hosseini ja Shokrullah Hussaini. Painijamme tekivät upeaa työtä edustaen seuraa ja lajia. Viimeiseen näytökseen saimme paikalle Akseli Erkkolan johdolla myös valmennuskeskuksen muita miespainijoita. Kiitos myös teille Joona Vuoti (ViVo), Miko Elkala (LA) ja Roni Nevalainen (KoPa) lajimme edustamisesta yli seurarajojen. Näytökset selosti painija-valmentaja ja seuran puheenjohtaja Hanna Mykkänen.

Näytösten väleissä molski oli avoin innokkaille kokeilijoille, joita lajipisteellä kävikin päivän aikana yhteensä satoja. Vääntää sai joko oman kaverin tai vanhemman kanssa, painijoita vastaan tai paininuken kanssa. Suurin hitti lasten keskuudessa oli selvästi paininukke, jonka kaatamiseen oli koko päivän jatkuva jono. Myös painitrikoita sai kokeilla ja useampi lajista kiinnostunut rohkaistuikin kuvauttamaan itsensä painijana.

Päivä oli kaikenkaikkiaan erittäin onnistunut. Kiitos kaikille lajipisteellä vierailleille ja erityisesti teille, lajipistettä vetäneet painijat arvokkaasta työstänne painin hyväksi!

Lisää kuvia ja videoita Olympiapäivästä seuran Facebookissa sekä Instagramissa @helsingin.painimiehet ja @paininaiset.

Olympiapäivä5 Olympiapäivä4 Olympiapäivä3 Shokrulla Hussaini ja Said Hosseini Tara Vesala, Ilona Arpiainen, Mea Purmonen, Erika Purmonen Vapaapainin valmennuskeskus Olympiapäivä1 Olympiapäivä2