Tallin Open 2024 jos mahdollista vieläkin suurempi

  • maaliskuu 24, 2024

Tallin Openin osanottoennätys tehtiin 2024 vaikka Venäjä ja Valko-Venäjä ei ole nyt pariin vuoteen ollut mukana. Kilpailun suosio on kasvanut vuosi vuodelta kuten myös tasokin. Helppoja mitaleja ei oikeastaan ole kuin ehkä alimman ikäluokan ääripäissä.

Kritiikkiäkin tapahtumasta tuli varsinkin lauantain osalta. Kilpailut päättyivät puolen yön paikkeilla ja viimeiset mitalit jaettiin 00.30 sunnuntain puolella. Rankka päivä. Mitään teknisiä ongelmia ei ollut, joten laittaa ihmetyttämään miten kisajärjestäjä laskin näin pahasti pieleen.  Oletettiinki enemmän poisjääntejä ? No niitä tuli sitten sunnuntain osalta kun lauantaina mitaleista klo 21.00-24.00 taistelleen sarjojensa kärkinimet jättivät suosiolla sunnuntain GR osuuden painimatta. Sunnuntai aamupäivän aikana nähtii lukuisia luovutusvoittoja alkukierroksilla.

Sunnuntai menikin mallikkaasti ja kisat päättyivät jo klo 17.00. Tässä onkin pohdittavaa kisajärjestäjällä. SIirretäänkö ruokala muualle ja sinne kolme lisämattoa vai laitetaanko tyttöjen sarjat puoliksi lauantaille ja sunnuntaille.

HPM:n menestys kokonaisuudessaan oli viime vuotista laimeampaa, mutta tyttöjen puolella pientä nousua. Kisan osanottajamäärän lisääntyessä myös kärki laajenee ja nyt monet maajoukkueet ovat ottaneet kisan näyttökisakseen arvokisavalntoihin.

KULTAA:
U17 65kg: Selma Pihlaja
Selma jatkoi siitä mihin Ruotsin turnauksessa jäi. Nyt tuli hyviä päänahkoja. Selmä kohtasi CAN, USA, GEO, POL ja SWE. Kaikissa otteluissa plakkariin ylivoimainen pistevoitto eli kymmenen pisteen ero, jolloin ottelua päättyy.
Selma Pihlaja Tallin Open
HOPEAA:
U13 26kg: Hamza Albakov
Hamza Paini 5 ensimmäistä otteluaan voitollisesti ja vasta finaalissa tuli tappio selätyksellä ranskalaiselle.  Tason nousua kuvaa myös se, että viime vuoden pronssimitalisti Saad Pliyev oli nyt 9. tässä samassa sarjassa.
Hamza A Tallin Open

U15 62kg: Erika Purmonen
Erika paini upeat kisat ja varmasti uransa parhaat. Lohkovoitto tuli kolmella voitolla ja finaalissa vasta tapahtui pieni kämmi j aottelu oli nopeasti ohi. Eteenpäin on menty roimasti ja odotusarvoa nostattavasti. Perästä kuuluu…
Erika Purmonrn Tallin Open
PRONSSIA:
U15 57kg: Arshavir Darakhshanifara
Arshavirilla oli sarjassaan kaikkiaan 39 painijaa ja hänelle tuli peräti 8 ottelua. No tulipa ottelukokemusta kunnolla kerta laakilla. Kaiken lisäksi suurin osa otteluista ei ollut läpihuutojuttuja, Hienoja viime sekuntien taisteluvoittoja muutama. Lohkofinaalissa tulevaa mestaria vastaan Arsha lähti ehkä liian varovaisesti j avastustajaa kunnioittavasti. Se ei ollut Arshaviriä laisinkaan. Vaikea sanoa, olisiko tilanne muuttunut ja kuinka paljon omalla painityylillä.
Arsha Tallin Open

4. sija
U15 62kg: Daniil Korotkov
Daniil tuli puskista aivan mitaliotteluihin asti. Taktisuus ja raajojen ulottuvuus on Daniiilin parhautta ja hän yllätti monta vastustajaa omaan tyyliinsä pakottaen.
Korotkov Tallin Open
U17 92kg: Joona Junnila
Joona paini hyvät kisat ennen pronssiottelua. SIinäkin alku meni hienosti ja kaksinkertainen EM mitalisti oli tappiolla 0-1. Toisen jakson puolivälissä sattui kohtalokas virhe ja siitä pääsi Romanian Matei ottamaan 2 pistettä. Mitalitaso siis on tuossa. Nyt vaan painoa vielä kesään mennessä lisää 6 kg alipainoiselle Joonalle niin voimme kasvatella odotuksia mitalin suhteen.

U13 23kg: Nur Abbassoy
Nur paini hienosti ensimmäisissä Tallin Openeissaan. Ihan vielä ei mitaleille riittänyt. Pronssiottelu päättyi kutkuttavasti 10-11 tappioon.
Nur Abbassoy Tallin Open

U17 73kg: Yulia Abramsson

5. sija
U17 46kg: Laura Talvensaari
U13 29kg: Albarra Tsitskiev

6. sija
U13 85kg: Aram Khaliqi
U15 75kg: Nikita Jakovlev
Nikita Tallin Open

Sijoitukset kuuden parhaan joukkoon ovat mahtavia, varsinkin noissa 50-60 painijan sarjoissa.

Eniten matseja viikonloppuna paini Eetu Tammelin. Kaikkiaan 9 ottelua vapaassa ka krekossa:
Tammelin Tallin Open 2024