Suviniityn debyytti

  • helmikuu 19, 2020

Roma, Italia

Anvar Suviniitty sai ensimmäisen kerran mahdollisuuden edustaa Suomea Italian EM kilpailuissa. Päävalmentaja Ahton Raskan mukaan pirteä esitys. Ja siihen voisi lisätä myös, että menetetyt vuodet kovissa kv turnauksissa näkyivät. Syksystä alkaen valmennuksellisesti kaikki olosuhteet ovat olleet kunnossa. Terveys vaan reistaili loppusyksystä.

Ottelussa kokenutta Ukrainan painijaa ( 2 x EM 5.) näkyi se, että Anvar on tekijömies, mutta näkyi myös hiukan yliyrittämistä, jonka seurauksena tuli kokeneellekin virheitä. Nälkää oli. Kunhan mies pääsisi nyt vaan uudelleen näyttämään taitonsa. Raska vihjasi, että jälkimmäinen olympiakarsintaturnaus sarjassa 57kg on mietinnässä.

Niin sarja 61kg ei ole olympiasarja. Sarjaan 65kg 63 kiloinen Suviniitty on auttamattomasti liian pieni. Ainut mahdollinen sarja on siis 57kg ja ainut järkevä paikka on jälkimmäinen turnaus, jotta tällaisen painonpudotuksen voisi edes tehdä ajan kanssa. Rasvaprosenttien mittauksella selviää jo lähtökohtaisesti onko hommassa järkeä ja reaalisuutta.

Jos painonpudotuksella onnistuu siirtämään normaalipainot alle 60kg ja tankkaus onnistuu aamupunnituksen jälkeen on Anvar kilpailukykyinen sarjassa 57kg.