Miesten ja Naisten SM vp

• lokakuu 24, 2021

3 kultaa ja kuusi muuta mitalia oli 12 painijan joukkueen saldona Povoossa sunnuntaina päättyneessä PAININ SUPERVIIKONLOPUSSA.

Akseli Erkkola paini kultaa sarjassa 65kg, Said Hossini sarjassa 70kg ja Heikki Jussila raskaassa sarjassa.
Akseli Erkkola oli viikonlopun ainut tuplamestari, kun hän voitti lauantaina U20 mestaruuden myös. Erkkolalla on nyt kaapissa 8 SM kultamitalia, joista 2 on tullut seniorisarjoista. Akseli saattaa tulevaisuudessa hätyytellä jopa seuran historiaa näissä kuvioissa. Jukka Loikas paini aikoinaan 18 kultamitalia SM kisoista ja Kim-Jussi Nurmelakin 17. Jonas Honkanen on tilastokolmonen 13:sta kultamitalilla ja neljäntenä Jere Kunnas, jolla on koossa 10.

M86kg: Reza Ahmadi

Said Hossini jatkaa hienoa painiuraansa, vaikkakaan ei ole nyt juuri työkiireiden vuoksi parhaassa vireessä. Hän paini seitsemännen SM kultamitalinsa ja senioreissa jo neljännen. Tampereelle myönnetyt U23 MM kisat kiinnostaa ja treenaaminen niihin motivoi varmasti jatkossa paremmin. Kansalaisuuskin on ihan nurkan takana.

Kolmen vuoden takainen raskaansarjan mestari Heikki Jussila otti nyt toisen tottelin varmalla otteellaan. Finaalissa joutui hiukan painimaankin.

Ali Barahoyev paini rohkeasti 14 suomenmestaruuden paininutta Fatos Durmishiä vastaan. Nyt vaan massaa lisää ja on kilpailukykyisempi näihin kekkereihin.

Reza Ahmadi paini ensimmäisen SM mitalinsa senioritasolla. Pitkä työ palkittiin tänään Porvoossa.

Koronavuoden SM kisat olivat hiukan vaisu tapahtuma ja toivottavasti jatkossa tie on vain ylöspäin niin tasossa kuin osanottajamäärissäkin. HPM oli odotetusti paras seura pisteissä. Kilpailijoita ei ollut ihan lähituntumassa. SEURAPISTEET