Mahtavat aluemestaruuskilpailut

• syyskuu 21, 2019

Järvenpää 21.9.2019

Kolmen alueen yhdistetyt aluemestaruuskilpailut olivat sittenkin oikea päätös. Tosin, jos olisi jokaisella alueella järjestetty omat kisat olisi kolmen kisan painijoiden yhteismäärä varmuudella ollut tätä kisaa ja 132 painijaa enemmän. Tasokas kisahan tästä tuli, voi sanoa, että puolen Suomen mestaruuskilpailu. Ehkä kotimainen kärki kaipaa lisää juuri tällaisia kisoja. Kokemattomille kyllä riittää ikäkausikilpailuja.

Selkeästi kokonaismäärän 132 painijasta eniten tuli Uudeltamaalta (87). Kahdelta muulta alueelta vain 45.

Kisan tasonnoususta huolimatta HPM otti 31 painijallaan 11 kultaa, 11 hopeaa ja 2 pronssia. Jotkut sarjat olivat niin kovatasoisia, että todella hyvätasoisetkin painijat jäivät ilman mitalia. Yksi tällainen sarja oli 32kg, jossa oli mm 4 KLL mestaria.

Yksi päivän kovimmista HPM suorituksista oli Joona Junnilan (kuvassa) sarjavoitto. Joona voitti pari sellaista painijaa, joita ei ole aikaisemmin voittanut. Nämä ovat aina erityisiä hetkiä painijan uralla.

Daniil Zakariadze omassa ikä- ja painoluokassaan oli täysin ylivoimainen. Myös Nikita Jakovlev paini jälleen hienosti.

Aloittelijoiden sarjoissa Julius Rissanen ja Oscar Stähle ottivat voitot molemmat ja sekös lämmitti mieltä, kun on nähnyt ihanvierestä kuinka sitoutuneesti esimerkiksi Oscar treenaa. Se aina palkitaan jossain vaiheessa.

Platon Yasterov oli lähellä voittaa Ekku Tarkkion ensimmäistä kertaa, Daniil Korotkov voitti Kaius Juuselan muutamia namupaloja mainitakseni.