Vantaan ikäkausikilpailut

  • syyskuu 14, 2019

14.9.2019 Vantaa

Vantaan Sammon järjestämät kilpailut painittii uudella areenalla. Hienot tilat, jonne olisi mahtunut isompiakin kuin 8x8m mattoja. Tosin 17 v sarjoissa ei paljoa painijoita ollut, joten nuo molskit riittivät hienosti nuoremmille.

HPM: llä oli jälleen aurinkoinen päivä kuten kuvastakin voi päätellä. Saaliina 22 painijan joukkueella oli 9 kultaa, 4 hopeaa ja 5 pronssia. Seurojen välisessä pistekilpailussa ylivoimainen voitto: SEURAPISTEET

KULTAA:
AL 28kg: Emirhan Albayrak
8v 30kg: Yaroslav Yastrebov
10v 30kg: Aleksei Lisitsa
10v 34kg: Platon Yastrebov
10v 60kg: Otto Korpela
13v 52kg: Joona Junnila
13v 72kg: Vili Kujanpää
17v 60kg: Jesse Mäkelä
T 67kg: Aino Kuitunen
HOPEAA:
AL 24kg: Oscar Kassinen
8v 24kg: Abdul Abbassoy
10v 34kg: Daniil Korotkov
T 32kg: Sura Abbassoy
PRONSSIA:
AL 28kg: Maximus Purmonen
13v 38kg: Onni Lahikainen
13v 42kg: Henry Niiranen
13v 52kg: Alex Wallius
T 32kg: Laura Talvensaari

Hienoja suorituksia, joista jälleen nostetaan vain muutama oman aikaisemman suoritustason ylittämisen kunniaksi:

13v 42kg Henry Niiranen 3.
Henry pystyi tällä kertaa jo lähes omalle tasolleen kilpailuissakin, mikä on ollut lähes mahdotonta aikaisemmin. Luovuttamisesta ei ollut tietoakaan ja plakkariin 2 voittoa ja 2 tappiota. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

13v 52kg Joona Junnila 1.
Joona aloiti syksyn kilpailukautensa hienosti. Molemmat ottelut päättyivät selätykseen. Joona voitti mm vuotta vanhempansa Hugo Riehunkankaan selätyksellä.

13v 72kg Vili Kujanpää 1.
Vili Kujanpää sain uusintaottelun viime vuoden KLL kisoissa painimaansa Daniel Liedestä vastaan. SIlloin ottelu oli thrillerimäinen, mutta nyt siitä ei ollut tietoakaan. Valmentaja lupasi tikkarin voitosta, koska muistissa oli viime vuoden tasainen koitos. Halvalla meni tikkari, sillä Vili takoi talulle 12-1 pisteet ennen täyttä aikaa.

8v 30kg: Yaroslav Yastrebov 1.
Yaroslav alkaa malttaa keskittyä paremmin treeneissä ja se näkyy heti kilpailuissakin. Liikevalikoimaan alkaa hiljalleen tulla muutakin kuin niskalenkki. Yara oli varsin ylivoimainen omissa otteluissaan.

17v 60kg: Jesse Mäkelä 1.
Jessellä on viimeisen kolmen vuoden aikana ollut milloin enemmän ja milloin vähemmän remppaa. Onneksi nyt juuri vähemmän. Itsetunto alkaa olla kohillaan kilpailuissakin. Nyt vaan paljon kaikenlaista kisaa alle. Vielä löytyy pieniä epävarmuuksia joissakin tilanteissa, mutta parempaa tekemistä kuin aikoihin.

Tytät 32kg: Sura Abbassoy 2.
Sura on mennyt eteenpäin. kolme odotettua voittoa ja finaalissa laittoi PPM:n Tomulan jos tiukoille. Vain 11-8 tappio.

Aloittelijat 24kg: Oscar Kassinen 2.
Oscar sai monta kisaottelua ja suoritukset paranivat ja vakiintuivat kokemuksen myötä. Tässä oikein näkyy mikä merkitys on runsailla kisaotteluilla, varsinkin jos taso on sopiva ja niist oikeasti tulee molempia kehittäviä kokemuksia. Oscar on taas kokemusta rikkaampi ja vielä muutama kisa aloittelijoissa, kunnea astutaan isompiin saappaisiin.

Aloittelijat 28kg: Ermirhan Albayrak 1.
Viime kisoissa aisti, ettei Emirhan ole vielä valmis normaalisarjaan. Tänään taasen oli aivan ylivoimainen aloitelijoiden sarjoissa, jotka jäänevät sitten EMirhanin viimeisiksi. Nyt on vaan otettava se suuri askel eteenpäin. Keskityttävä treeneissä tarkemmin tekemiseen. Kyllä normaalisarjoissakin alkaa tulosta sitten tulla.

Aloittelijat 28kg: Maximus Puromonen 3.
Maximus paini hyvät kilpailut. Sarjan ykkänen ja kakkonen olivat omaa luokkaansa, mutta sen jälkeen ei Maximukselle vastusta löytynyt. Max on totutusti hyvä harjoittelija ikäisekseen ja nyt se alkaa tuottaa tulosta. Pitää vaan jaksaa opetella tekniikkaa. Matsaaminen on kivaa, mutta perustekniikat on hyvä hallita hyvin.