Umeå Wrestling Battle

  • lokakuu 19, 2021

Neljä HPM tyttö- ja naispainijaa sekä yksi poika osallistuivat Ruotsissa 15.-17.10.2021 järjestettyyn Umeå Wrestling Battle -painiturnaukseen. Kaksipäiväisessä turnauksessa kilpaili yli 300 painijaa.

Autolla Vaasaan, Vaasasta laivalla Uumajaan ja Uumajassa bussikyydillä kisapaikalle. Koko päivän pitkä matkanteko Ruotsiin kuitenkin kannatti, sillä viiden painijan joukkue paini kokonaisuudessaan oikein hyvät kisat ja ennen kaikkea saavutti sitä, mitä tältä matkalta lähdettiin hakemaankin: lisää kilpailuotteluja pitkän koronatauon ja kisojen osalta hiljaisen alkusyksyn jälkeen.

Perjantaina illalla punnitukset läpäisty ja takaisin hostellilla syömässä iltapalaa.

Painijat kisapaikalla: Hanna, Sura, Melissa, Ilona ja eturivissä Jasper.

Melissa molskilla sinisissä trikoissa. Kulmalla Hanna ja Sura eläytyvät tiukasti ottelun vaiheisiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Erityismaininnan ansaitsevat ennakkoluulottomasti mukaan lähteneet uudemmat painijat Melissa Kuus ja Ilona Arpiainen. Molemmat ovat aloittaneet painin uutena vasta korona-aikana ja valtaosan harjoitusajastaan siis tehneet ainoastaan kontaktitonta oheisharjoittelua pääkaupunkiseudun tiukkojen koronarajoitusten aikana. Nämä olivat kummallekin vasta viidennet kilpailut koko painiuralla. Harva uskaltaa tässä vaiheessa vielä ulkomaille.

Ensimmäinen kisapäivä toi Melissan rohkeasta yrittämisestä huolimatta vain tappioita, vaikka selätyskin oli kertaalleen jo lähellä. Sunnuntaina Melissa kuitenkin taisteli itsensä kovalla tahdonvoimalla ja sitkeydellä 11v tyttöjen 45kg sarjan pronssille vieden viimeisen ottelunsa pistein 6-1. Pisteitä Melissa onnistui tekemään jokaisessa ottelussa, joten oikein hyvät kilpailut ja tärkeää kokemusta tulevaisuutta varten. Ilona puolestaan joutui 17v tyttöjen 69kg sarjassa tyytymään vielä neljänteen sijaan, mutta osoitti hyvää kehitystä ja uskallusta haastaa kokeneempia. Pariin otteeseen aukesi Ilonallekin paikka selätykselle, mutta ihan vielä ei riittänyt kokemus hyödyntää tilaisuutta, vaan vastustajat pääsivät pakenemaan alta. Ilona on tunnollinen ja motivoitunut treenaaja eikä helpolla jätä treenejä välistä, joten kovin kauaa tuskin tarvitsee menestystä odotella.

Sura Abbassoy paini hienosti tiensä hopealle 11v tyttöjen 42kg sarjassa. Häviö ruotsalaiselle sarjavoittajalle jäi selvästi kaivelemaan Suraa, sillä mahdollisuus voittoon ei jäänyt paljosta kiinni. Erätauolle lähdettiin 0-6 tilanteessa, mutta Sura onnistui hienosti kirimään vastustajan ja johtikin ottelua hetken 6-6 tasatilanteessa. Ruotsalaisen edetessä 6-8 johtoon yritti Sura viimeiselle sekunnille saakka hyökätä, mutta tarvittavia pisteitä ei harmillisesti enää irronnut. Oikein hyvä ja kehittävä taistelu jokatapauksessa. Myös ottelu toista suomalaispainijaa vastaan oli tiukkaa taistelua, päättyen 10-7 pistetilanteessa Suran selkävoittoon ja näin hopeamitalin varmistamiseen.

Painija ja valmentaja Hanna Mykkänen kilpaili naisten 65kg sarjassa sijoittuen kolmanneksi. 30-vuotias Hanna on jo pitkään tuskaillut kilpailuottelujen puutteen kanssa, sillä monessa kotimaan kilpailussa ikäsarjat loppuvat sarjoihin U20/U23 tai samaan painosarjaan ei ole ilmoittautunut useampia vastustajia. Nyt on kuitenkin lähdetty uudella motivaatiolla aktiivisesti hakemaan otteluja vaikka sitten ulkomailta. Vielä ei siis ole aikomusta jäädä pelkäksi valmentajaksi.

Tyttö- ja naispainijoukkueen siivellä ainoana poikana kisareissulle mukaan lähtenyt Jasper Rolin paini 9v poikien 27kg sarjassa kreikkalais-roomalaista painia saavuttaen kultaa. Ensimmäinen ottelu oli varsin vaiherikasta taistelua päättyen lopulta Jasperin selkävoittoon pistetilanteessa 16-12. Syksy on painikouluikäisillä pojilla vapaapainikautta, joten edellisistä krekotreeneistä oli jo hyvinkin pitkä aika. Seuraavissa otteluissa niskalenkki löysi kuitenkin taas tehokkaasti paikkansa ja Jasper varmisti kultamitalinsa selättämällä itsevarmasti kaikki vastustajansa.

Sijoitukset:

Sura Abbassoy ww11 42kg 2. sija

Melissa Kuus ww11 45kg 3. sija

Ilona Arpiainen ww17 69kg 4. sija

Hanna Mykkänen ww 65kg 3. sija

Jasper Rolin gr9 27kg 1. sija

Helsingin Paini-Miehet palkittiin lisäksi seurapokaalilla ensimmäisestä osallistumiskerrasta tässä turnauksessa.

5F86A0BC-166D-4E10-817D-2705EE55751B