U15 AKATEMIA teki seurahistoriaa

  • marraskuu 20, 2023

U15 AKATEMIA teki seurahistoriaa voittamalla 8 kultaa, 5 hopeaa ja 2 pronssia U15 ja U17 vapaapainin SM -kisoissa Pajulahden Urheiluopistolla 17.-19.11.2023

Viiteen mestaruuteen ollaan päästy senioreissa muutamia vuosia sitten, mutta tämä oli kertakaikkiaan mahtava suoritus. Vain kolme sarjavoittoa valui muualle U15 ikäluokassa.

Ryhmä on pysynyt hyvin kasassa jo 7-8 vuotta. Osa on tullut mukaan junaan hiukan myöhemmin.
Suhteellisen tunnollisesti harjoitteleva ryhmä puskee toisiaan eteenpäin ja merkittävää on se, että drop outteja ei ole paljoa tullut edes koronan aikana. Harjoitusvastustajia löytyy aina, kun neljänä päivänä viikossa harjoittele U15 AKATEMIA on matolla. Siellä on aina minimissään 15 paikalla ja parhaimmillaan kaikki 30.

Valmentajan kannalta positiivista on myös se, että useampi kaveri tähtää lajin arvokisoihin. SIihen on aina välillä hyvä vedota huonoina hetkinä.  Viime kesänä jo kolme poikaa olivatkin U15 EM kisoissa ja valtaosa pääsee vielä seuraavina 1-3 vuotena niihin kekkereihin.

Matkustusmäärät ulkomaille lisääntyy koko ajan. Ryhmän vanhimmat 2008-09 -syntyneet ovat esimerkiksi tänä vuonna käyneet 6 kertaa ulkomailla kisoissa. Ranskassa, Eestissä kahdesti, Latviassa, Unkarissa ja Liettuassa. Eikä varmasti jatkossakaan vähene. Seura tukee mahdollisuuksien mukaan, mutta kaikilla perheillä ei ole varaa kaikkeen. Olisikin ensiarvoisen tärkeää, ettei toiminta kahtiajakaudu varallisuuden mukaan. Ryhmä ottaa pienimuotoisia, kuin myös isompia lahjoituksia, sponsoreita mukaan matkaan. Jos kiinnostaa olla mukana tämän ryhmän tavoitteissa ja saavutuksissa, ota yhteyttä hannu@painimiehet.fi. Kaikenlainen tuki on tärkeää.