Tyttöpainijat Olympiakomitean kuvauksissa

  • maaliskuu 3, 2021

Tyttö- ja naispainiryhmän nuoret painijalupaukset Laura Talvensaari ja Sura Abbassoy osallistuivat Suomen Olympiakomitean mainoskuvauksiin.

Tytöt edustavat painia hienosti Olympiakomitean nettisivuilla bannerikuvassa, jonka löytää seuratoiminnan välilehdeltä. Lisäksi Laura ja Sura painivat Olympiakomitean uudella ”Kaikki alkaa kipinästä” -videolla. Videon voit käydä katsomassa Youtubessa.

Kuvauspäivä järjestettiin lokakuussa 2020 Töölön Kisahallilla, jossa tytöt pääsivät näyttämään taitojaan ison kuvausryhmän edessä; paikalla oli niin video- kuin valokuvaajakin, ohjaaja ja muu kuvausryhmä sekä Olympiakomitean yhteyshenkilöitä. Ensin lämmiteltiin ja painittiin kameramiehen hääriessä laitteineen ympärillä aivan vieressä, tytöt samalla valmentaja Hannan ohjeita ja kameramies taas puolestaan ohjaajan käskyjä kuunnellen. Saipa siinä rytäkässä videokamerakin kerran tossusta Lauran ja Suran heitellessä toisiaan vauhdilla mattoon! Sitten aseteltiin valaistukset kohdilleen ja poseerattiin vielä erikseen valokuvaajalle. Tytöt suoriutuivat jännittävästä tilanteesta hyvin ja saivat kuvausryhmältä kovasti kehuja rohkeudestaan. Ei ole helppoa painia hiljaisessa huoneessa yleisön ja kameroiden edessä, kun tavoitteena ei olekaan pisteiden tekeminen ja ottelun voittaminen, vaan on mietittävä myös liikkeiden kuvauksellisuutta.

Kipinää urheiluun ja painiin näiltä kahdelta ei ainakaan puutu. Nuoresta iästä huolimatta kumpikin tytöistä on treenannut ja kilpaillut ahkerasti jo useamman vuoden. Vuonna 2020 ensimmäistä kertaa järjestetyissä vapaapainin U15-ikäluokan SM-kilpailuissa silloin vasta 10-vuotias Sura ja 11-vuotias Laura painivat molemmat finaaliin samassa tyttöjen 33kg sarjassa, tuoden näin seuralle tuplavoiton. Kummaltakin löytyy lisäksi mm. Koululiikuntaliiton vuoden 2019 SM-kilpailujen mitali.

Aika näyttää, mihin tytöt vielä kehittyvät. Mutta yksi asia on varmaa jo nyt: nämä nimet on syytä painaa muistiin.

Sura Abbassoy ja Laura Talvensaari saivat tyttöjen haastajaleirillä maajoukkuepaidat kiitokseksi tyttöpainin edustamisesta kuvauksissa.

Sura Abbassoy ja Laura Talvensaari saivat tyttöjen haastajaleirillä maajoukkuepaidat kiitokseksi tyttöpainin edustamisesta kuvauksissa.