Puurojuhlat 2011
PUUROJUHLAT jo ties kuinka monenne kerran 17.12.2011
Helsingin Paini-Miehet viettivät perinteiset Puuropainit ja -juhlat 17.12.2011. Tarkkaa historiaa kisasta ei tiedetä, mutta Pekka Hjelt kertoi juhlassa, että perinne on alkanut ainakin 1960 -luvulta jos ei aiemminkin. Kilpailua ja juhlaa on siis takana arviolta nyt 40 kertaa. Täytyy selvittää historiaa, jotta tämä pisin yhtäjaksoinen perinne HPM:ssä selviää tarkemmin.
PUUROPAINIT alkoivat perinteitä kunnioittaen Suomen lipun ja seuran lipun tullessa saliin. Perässä seurasi yli 40 painijan joukko, jotka osallistuivat kilpailuun. Puuropaineissa ensikosketuksen kilpailemiseen sai kaikkiaan 15 poikaa. Kilpailujen jälkeen siirryttiin puurojuhlapaikkaan, jossa jaettiin palkintoja.
Valmentaja Hannu Rantala nosti vuodesta kolme asiaa esille. Ensinnäkin se, että seura oli nyt SM -pisteissä paras seura seitsemännen kerran. Ensimmäinen kerta oli vuonna 2000, joten viimeaikainen historia on ollut tässä suhteessa hyvä. Pohjan tälle menestykselle tekivät Miehet ja Naiset omissa SM -kisoissaan tammikuussa saavuttaen 49 SM -pistettä koko vuoden 92:sta. Toinen merkittävä tekijä oli tyttöjen ja naisten panos. Tämä sukupuoli kokosi 47 SM -pistettä kasaan. Kolmas hieno SM aiheinen asia oli nuoren CAD ryhmän ensimmäinen SM -mitali, joka luo uskoa ja antaa mallia muille ryhmän painijoille tulevaisuuteen. Tämän mitalin toi ensimmäisissä SM -kisoissaan paininut Niko Pekkarinen.
Toinen vuoden ajalta esiin tullut asia Rantalan mielestä oli Nassikkapainikoulujen innostuneisuus ja painijoiden määrä. Lahjakkaita painijoita on tulollaan, joten siinä mielessä seuran tulevaisuus on taattu. SM -kilpailuihin tällä ikäryhmällä menee kylläkin aikaa 4 – 10 -vuotta.
Kolmantena vuoden positiivisena asiana Rantala näki valmennuksen tason ja sitoutuneisuuden tason. Nyt on ihan jokaisessa nassikkapainikoulussa ja painikoulussa pätevät, asian osaavat ja motivoituneet valmentajat. Tilanne ei vuosiin ole ollut samanlainen.
Ainahan parannettavaa löytyy. Seuran kulmakivi on tällä hetkellä 15-18 -vuotiaiden poikapainijoiden määrä. Niitä on aikaisempiin vuosiin nähden paljon vähemmän. Onneksi muutama ”paluumuuttajakin” tuli loppuvuodesta täydentämään tilannetta.