Porvoo 08.12.2018

Buum !

9 painijan joukkue osallistui alle 17v SM kisoihin varmasti suurelta osin isoin odotuksin. Tulos oli hyvä sillä Stadiin tuli 3 kultaa ja 3 hopeaa. Melkein se valmentajan toiveuni toteutui, mutta mukaan aina mahtuu pieniä pettymyksiäkin. Kokonaissuoritukseen täytyy olla kuitenkin tyytyväinen, sillä ne joilta etukäteen vahvimmin odotettiin kultaa, sen myös ottivat.

Sarja 48kg: Muhammad Alihanov KULTAA
Vaisun keskisyksyn kisailujen Helsinki Openissa jo välähti tai jopa salamoi. SIellä Muhis otti kultaa voittaen finaalissa venäläisen 9-0 ja kaikki paikalla olleet suomalaiset 10-0. Muhis oli luottomies ja voitti kaikki käymänsä 4 otteluaan varsin selkeästi. Yhdessä ottelussa antoi vastustajalleen pari pistettä – siinä kaikki. Sami Salminen heltyi kisakatsomossa sponssaamaan mestarille uudet tossut. Tilattiin kisapaikalta mestarille tottakai Asicsin kullanväriset tossut.

Sarja 51kg: Akseli Erkkola KULTAA
Akseli oli perjantaina kuumeessa ja koko kisaurakka oli silloin vaakalaudalla. Mies tuli kuitenkin kokeilemaan kisapaikalle matsi kerrallaan. EIkä siinä huonosti mennyt. Alkulohkon otteluissa Akseli ei viihtynyt kuin keskimäärin 40 sekuntia matolla, kunnes ylivoimainen pistevoitto oli plakkarissa. Finaalivastus oli toki jo astetta kovempi. Alku menikin melko tasaisesti, mutta lopussa tasoero selvisi ja Akseli voitti finaalin pistein 10-3.

Sarja 55kg: Jesse Mäkelä sija 4
Jesse Mäkelä oli lähes 2 vuotta poissa kilpailuista vammojen vuoksi. Vieläkään mies ei ole täysin kunnossa, mutta parin kilpailun kokemuksella lähti kokeilemaan, miten homma sujuu. Välähdyksittäin nähtii jo sitä parasta Jesseä, mutta tuloksen kannalta ei tarpeeksi oikeissa paikoissa. Takkiin tuli huonoimmassa ottelussa mestarille heti ensimmäisellä kierroksella. SItten sujui pari matsia paremmin. Ei se pronssimatsikaan ollut huono, mutta kulta valui kuitenkin Ylistaroon pistein 8-6. Odotusarvo on jatkossa kovempi siihen uskoo varmasti painija itsekin.

Sarja 60kg: Sakari Karhu 8. ja Unto Haaslahti 10.
Joukkueen nuorimmat painivat sarjassa 60kg, joka oli yksi kisojen kovatasoisimmista. Kumpikin osoitti, etteivät olleet ”väärässä” paikassa. Ensi vuonna vuotta kokeneempana, voi tulla jo parempaa menestystä

Sarja 65kg: Jacob Caricato HOPEAA
Jacob wrestle perfectly POOL matches without any mistakes and problems. He was actually very superior. In final he had Kasperi Kauhanen (European). First 50 seconds I saw Jacob wrestling his best ever, but then he lost his own wrestling and Kasperi took more reins. On the mat wrestling Kasperi was too strong and very quickly put scores to 12-2. But anyway well done overall and thinking that he just moved to this weightclass. Good job Jacob !!!

Sarja 71kg: Artturi Sulin KULTAA, Nikolai Huttunen HOPEAA
Kun näimme arpatuloksen ja huomasimme, etteivät veikkoset ole samassa lohkossa, uskalsimme jos odotella HPM finaalia. Nuorempi Huttunen joutui kovempaan lohkoon, mutta selvisi siitä hienosti. Artturi oli tänään ehkä ylivoimaisin mestari. Noh ei Muhammad ja Akselikaan siitä kauaksi jää. Nikolai, joka on täysin ”hermoton” miehenalku otti hienosti 2004 syntyneenä isossa sarjassa hopeaa.

Sarja 92kg: Suleiman Ahmadi HOPEAA
Suleimanin sarjassa oli vain yksi vastustaja, mutta sitäkin kovempi. Suleimania 7kg painavampi Antti Haanpää oli juuri niin vahva kuin odoteltiinkin. Muita uskaltautujia tähän myllyyn ei sitten tullutkaan. Onnea Suleimanille.

Historiaakin tehtiin. Joskin hiukan negatiivista. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun HPM:stä ei osallistunut yhtäkään tyttöpainijaa alle 17v SM kisaaan.
Tässä kisassa kuitenkin oltiin paras seura, mikä nostaa poikapainijoidemme tasoa. Kakkos, kolmos ja nelossijalle sijoittuneilla seuroilla puolet tai enemmän pisteistä tuli tyttöjen sarjoista.