Nublust Nabiks

  • syyskuu 23, 2017

HPM sai kokoon pitkästä aikaa kunnon joukkueen. Kaikkiaan 17 painijaa kilpaili Järvenpäässä Nublust Nabiks kisoissa. Nublust Nabiks on noin 7 vuotta sitten Eestissä aloitettu kilpailujäjestelmä alle 15 vuotiaille. Maailmanmestari Heiki Nabin suojeluksessa.

Kilpailussa on kaikkiaan 6 osakilpailua vuodessa ja henkilökohtaisia pisteitä jaetaan ja kauden päätteeksi palkitaan vuoden aikana 12 eniten pisteitä kerännyttä painijaa.

Sittemmin kilpailu siirtyi myös Latviaan, jossa järjestettiin yksi osakilpailu kuudesta. Tänä vuonna myös Suomeen ja Järvenpäähän. Suomalaiset ovat käyneet vielä heikonlaisesti Eestin ja Latvian osakilpailuissa, mutta ehkä jatkossa paremmin. Järvenpäähän tuli kaikkiaan 38 Eestiläistä painijaa.

Kilpailu oli tasollisesti normaaleja ikäkausikilpailuja paljon parempi. HPM sai 2 kultaa, 1 hopean ja 4 pronssia sijoittuen isäntäseura Järvenpään Voimailijoiden jälkeen kakkoseksi.
KULTAA:
J 66kg: Qasim Bahram
P 59kg: Dzhanbek Dzhanbekov
HOPEAA:
J 85kg: Suleiman Ahmadi
PRONSSIA:
P 23kg: Aleksei Lisitsa
P 32kg: Ali Barakhoyev
P 47kg: Mohammad Alihanov
P 59kg: Nikolai Huttunen
T 50kg: Mia Vainio
Lisäksi 4 neljättä sijaa ja 3 kuudetta sijaa. Uusia poikia muutamia, jotka saivat arvokasta kokemusta. Lähes poikkeuksetta painijamme osasivat ottaa tappiotkin kehityksen siemeninä. Siinä mielessä joukkue on kasvanut henkisesti. Suuremmat tavoitteet ovat vasta vuosien päässä.

TULOKSET