Naispainijat Tanskassa

  • toukokuu 6, 2023

Tyttö- ja naispainiryhmän Ilona Arpiainen, Laura Talvensaari ja Hanna Mykkänen painivat 6.5.2023 Tanskassa Heros Cupissa.

Ilona, Laura ja Hanna lähtivät testaamaan uuden kansainvälisen turnauksen Tanskassa. Kisakutsu tarttui sattumalta matkaan Ruotsin kisareissulta jo viime marraskuussa. Kansainvälinen yhteistyö on tärkeää ja kokeilemme mielellämme uusia kisakohteita, kun ajankohta on sopiva. Lauantain kilpailuissa paini hieman alle 200 painijaa viidestä eri maasta.

Järjestävä seura AK Heros otti HPM:n joukkueen erittäin vieraanvaraisesti vastaan järjestäen lentokenttäkyydit, majoituksen ja hoitaen osallistumismaksutkin. Ilmeisesti olimme ensimmäinen suomalaisseura mukana kilpailuissa. Kilpailukutsuja vaihdettiin kisapaikalla puolin ja toisin ja toivottavasti näemme nyt mm. Helsinki Openissa taas lisää tanskalaisseuroja.

Yhteismajoituksessa muunmaalaisten nuorten joukkueiden meno oli yllätyksenä varsin vilkasta – viimeiset pallopelit ja äänekkäät puhelinohjelmat taisivat sammua vasta juuri ennen puolta yötä, eikä valmentajia tuntunut haittaavan joukkueidensa valvominen lainkaan. Tämä tuli suomalaisille pienenä kulttuurishokkina. Kisapaikalla järjestelyt kuitenkin toimivat hyvin ja kilpailut painittiin sujuvasti kolmella matolla. Ainoa puute oli vastustajien vähyys naisten sarjoissa. Useampi joukkue oli valitettavasti joutunut perumaan osanottonsa viime hetkellä painijansilsan takia.

Laura paini kolme ottelua ja voitti sarjastaan ylivoimaisesti kultaa, vastustajille pistettäkään antamatta. Lauran aktiivista ja liikkuvaa painia oli ilo seurata. Ilona ja Hanna saivat molemmat kaksi ottelua, sijoittuen hopealle ja kullalle. Sarjoja yhdisteltiin peruutusten takia, eikä kumpikaan paininut kilpailuissa alkuperäisessä sarjassaan. Tärkeintä oli kuitenkin saada kaivattua kisarutiinia ennen tulevia naisten SM-kilpailuja toukokuun lopussa.

Kilpailujen jälkeen joukkue ehti vielä tutustua Fredriksværkin kauniiseen vanhaankaupunkiin jokivarsineen ja kävelykatuineen.

Sijoitukset:

Laura Talvensaari, tytöt 41kg, kultaa

Ilona Arpiainen, naiset 57kg, hopeaa

Hanna Mykkänen, naiset 78kg, kultaa

AEBD1956-3592-4694-826C-95E269A6D26E