Lahikaiselle ja Kujanpäälle hopeaa PM kisoista

  • toukokuu 6, 2023

Onni Lahikainen ja Vili Kujanpää painivat molemmat hopeaa Liettuassa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. HPM kolmas edustaja Mauriz Lehtinen oli neljäs.

Mauriz Lehtinen aloitti kisat voitolla sarjassa U17 55kg Jussi Kangasniemestä. Maurizin 10-1 johto oli valua hukkaan, kun taululla oli ottelun päättyessä 11-10. Viimeinen liike aiheutti kuitenkin haaston ja siinä todettiin, että Jussin viimeinen liike tuli yliajalla ja näin pisteet korjattiin 10-9 Maurizille. Kisapaikalta tuli viestiä, että energiat oli ollut ihan lopussa. Sittenhän pitää tankata.

Toisessa ottelussaan Liettuan Alexander Popravko oli 14-3 parempi ja Maurizin tie vei pronssiotteluun. Pronssimatsiin tuli vastaan Eestin Daniel Jasnov. Mauriz joutui kuitenkin luovottamaan ottelun aikaisemmissa koitoksissa loukkaantuneen niskan takia.

Sarjassa U17 60kg Onni Lahikainen voitti oman lohkonsa kahdella ottelulla. Latvian  Olegs Frodojovs kaatui tiukassa ottelussa pistein 6-4 ja Eestin Kaarel Koobas pistein 10-4. Finaalivastustajaksi asettui Latvian Marks Purins. Onni meni ottelun alussa 2-0 johtoon mitkä jäivätkin sitten Onnin ainoiksi pisteiksi. Purins otti piste kerrallaan kiinni ja voitti lopulta 3-2 pistein finaalin.
Onni Lahikainen PM

Sarjassa U17 110kg Vili Kujanpäällä oli vain yksi vastus. Eestin Renar Joonas oli 7-0 parempi illan finaalissa. Painikausi 2022-23 oli kuitenkin Vilin osalta hieno come back kausi. SM kultaa ja SM hopeaa, Helsinki Open voitti, Tallin Open hopeaa ja PM hopeaa
Vili Kujanpää PM