Joona Junnila PM hopeaa

  • toukokuu 15, 2022

Joona Junnila 14v sai osallistua U17 Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin huoltajien ja lääkärin lausunnolla. U17 arvokisoihin saa siis tänä vuonna osallistua 2005-06 -syntyneet ja 2007 -syntyneet tällä lausunnolla. Joonan sarjoissa ei näitä tapauksia paljon ole. Yleensä ne ovat U17 pienimmiss sarjoissa kuten 45, 48kg.

Hienosti kisat kuitenkin sujuivat. Ensimmäisellä kierroksella vastaan asettui Eestin Karl Lehis. Ottelu aaltoili ja hiukan oli havaittavissa hermostuneisuutta ja ei ihmekään. Ei tämänikäisillä tällaisia kisoja paljon ole. Joona kuitenkin suoriutui hienosti ja viljeli slybye liikettään ja taululla oli lopputulos 10-6

Toisella kierroksella vastaan tuli Liettuan Titas Pijoraitis. Titas paini U20 kisoissa Kelmessä pronssille joten tiedossa oli ettei ihan helpolla Joona tule pääsemään. Tämä olikin todella tiukka ja jännittävä ottelu joka huipentui 1-2 tilanteessa siihen, että Joona pääsi taakse 20 sekuntia ennen ottelun päättymistä, mutta polvea ei meinannut millään saada mattoon. Lopulta se tapahtui 2 sekuntia ennen kongia ja Joona vei ottelun 3-2.
Joona Junnila PM

Finaaliin tuli Eestin Nikolai Tarassov. Kullo Koiv turnauksessa 3 viiikkoa sitten kaveri väläytti U20 sarjan voitollaan ja oli ainut joka voitti noissa kisoissa Georgialaisen. Sieltä oli kuitenkin todella hyvä joukkue. Joona jopa johti ottelua alussa ja toisessakin erässä. Hiukan taitavampi Tarassov väläytteli maton rajan palomiestään, joka yllätti Joonan pari kertaa. Aivan lopussa Joona pääsi hyvin jalkoihin 3-4 tilanteessa ja oli todella lähellä ottaa voittopisteet, mutta hyvin taistellut Tarassov kiemurteli päälle taistelutilanteen päätteeksi. Näin 3-6 tappio finaalissa. Ikä ja vastustajan aikaisemmat suoritukset huomioonottaen todella hyvä ja ennakkoluuloton esitys Joonalta.

Kauden päätavoite on kuitenkin vasta tulossa Heinäkuun puolivälissä, jolloin painitaan U15 EM kisat  Zagrebissa.
voima