HPM paras seura JUN SM

• tammikuu 21, 2017

Helsingin Paini-Miehet oli paras seura junioreiden SM kilpailuissa Tallinnan Keilassa. Nyt toisena vuotena perättäin junioreiden vapaapainin mestaruuskilpailut on yhdistetty Eestiläisten kanssa. Näin kilpailujen osanottajamäärä ja taso nousee.

HPM ei saanut ihan kaikkia junioreitaan matkaan. Loukkaantumiset ja matkustuslupien puuttuminen jätti 4 painijaa kotimaahan. Silti HPM sai 7 painijallaan 3 kultaa, 1 hopeaa ja 2 pronssia ja parhaan seuran titteli.

Kaikista suurimman paukun järjesti 50kg sarjassa Nikolai Huttunen voittamalla kevyimmän sarjan. Nikolai on vasta 12 vuotta ja voitti finaalissa itseään 4 vuotta vanhemman vastustajan 16-6 pistein.
IMG_4514
Sarjassa 55kg Said Tasukhanov sijoittui pronssille. Mestari Mägisalu oli varsin ylivoimainen. Said joutui pronssiottelussa melkoisen tiukalle, mutta voitti Kasperi Kauhasen pistein 2-1. Said paini kaikkiaan 3 voitokasta ottelua.
IMG_4515

Sarjassa 60kg nähtii toinen superpaukku, kun Pavel Dovlatjan voitti kaikki 4 käymäänsä ottelua ylivoimaisella pistevoitolla. Finaalissa kaatui VUV:n Teemu Laurila 10-0
IMG_4517
Sarjassa 66kg hopealle paini Said Hossini hopealle ja Miika Kaivolainen pronssille. Said paini 5 ottelua ja vain finaalissa tuli tappio. Finaalin alussa tuli nopeasti 8-0 taululle ja sitä oli enään vaikeaa kääntää vaikkakin ottelu sen jälkeen tasoittuikin. Seurakaveri Miika Kaivolainen paini myös hyvin. Hävisi Saidille finaalipaikan, mutta voitti sitten pronssiottelun selkeästi 10-0.
IMG_4520
Joukkueessa oli yksi naispainija, joka oli ehkä kisojen ylivoimaisin mestari. Jenna Sihtolan sarjassa 63kg oli peräti 10 osanottajaa ja matkalla mestaruuteen piti voittaa 4 ottelua. Ne kaikki päättyivät ylivoimaiseen pistevoittoon.