Erkkolalle Pohjoismaiden mestaruus

• toukokuu 4, 2019

4 HPM:n painijaa paini Suomen joukkueessa kadettien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Parhaiten menestyi Akseli Erkkola.
Akseli Erkkola voitti sarjan 51kg vapaapainin Pohjoismaiden mestaruuden neljällä ylivoimaisella ottelulla. Latvian Edis Rutkis antoi tiukimman vastuksen ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen kolme ylivoimaista pistevoittoa. Suomen joukkueen Niko Hyvönen sijoittui hopealle samassa sarjasssa (KoPa).
PM 2019 Erkkola

HPM:n Jesse Mäkelä 55kg ei onnistunut vielä näissä kisoissa tuloksena oli vain tappiota. Nyt alkaa Jessellä perusvoiman hankinta ja sitä kautta itseluottamusta painiin lisää. Mäkelänrinteen ekaluokkalainen tulee vielä, kunhan maltetaan. Suomen joukkueen Roni Nevalainen otti tämän sarjan hopeaa (KoPa)

Sarjassa 60kg Miko Elkala LA paini hopealle. Neljästä ottelusta tappio tuli Latvialaiselle.

Sarjassa 65kg vasta 2004 syntynyt HPM:n Unto Haaslahti paini neljäneksi ja olis sarjan paras suomalainen. LA Jere Heinonen oli 5.

Sarjassa 71kg saatiin toinen HPM:n PM mitali. Artturi SUlin ei ollut parhaimmillaan, mutta otti kuitenkin pronssisen mitalin kotiin. Kevään sairastelut ja sienet ovat toivottavasti nyt takana ja pääsee aloittamaan harjoittelun kohti kesää.
PM Sulin

Sarjassa 80kg myös 204 syntynyt PPM:n Roope Kataja paini hienosti hopealle.

Raskaassa 110kg sarjassa EsU Patrik Varteva voitti kaikki neljä otteluaan ja pohjoismaiden mestaruuden. Samalla kaatui myös kaveri jolle Pate hävisi Tallin Openissa. Tämä oli lupaava näyttö EM kisavalintoja silmällä pitäen.

Suomen joukkue sai 2 kultaa, 4 hopeaa ja yhden pronssin.

Viimeiset palkinnot jaettiin klo 23.25 ja pojilla alkaa melkein saman tien paluumatka Tallinnaan. Laiva lähtee aamulla klo 10.30 Suomeen.