U17 SM raportti

• joulukuu 12, 2021

Ylivieska 11.12.2021

U17 SM kisat päättivät 2021 vuoden SM kisat onnistuneesti. Tänä vuonna ei jäänyt ainuttakaan SM kisaa painimatta koronan takia. Tämä vapaapainin SM kipailu oli 2020 ainut SM kisa, jota ei painittu. Olisi ollut kohtalon ivaa, jos tälle ikäluokalle olisi käynyt toistamiseen samoin.

HPM:n painijoiden kisat menivät keskimäärin tavoitteiden mukaisesti. Parilla onnistumisella kultamitalimäärä olisi tuplattu. Tyytyväinen täytyy kuitenkin olla 9 mitaliin joista 2 kultaista, 2 hopeista ja 5 pronssista. HPM oli jälleen kerran ylivoimainen mitaleissa ja pisteissä. Pisteissä toiseksi tullut Vaasan Voima-Veikot sai 27 pistettä ja HPM puolet enemmän eli 54. JOUKKUEPISTEET

Kaksi mestaria olivat sen ansainneet. Molemmat maajoukkuepainijamme tästä ikäluokasta olivat viimeistä vuotta U17 sarjassa ja molemmille kultamitali oli kuitenkin vasta ensimmäinen. Unto Haaslahti oli vakuuttava sarjassa 80kg ja Nikolai Huttunen vielä vakuuttavampi sarjassa 92kg 11kg alipainoisena.
unto_haaslahti_2019nikolai

Hopeiset mitalit menivät 55kg Onni Lahikaiselle ja 71kg Ruslan Vartiyaiselle. Onnin tarina on mielenkiintoinen. Onni voitti aiemmin syksyllä U15 SM kisat sarjassa 48kg. Pitkän kisa- ja leirirupeaman siivittämänä lähtöhalut U17 kisaan olivat olemattomat. Hän laittoi ehdoksi, jos saa painia 55kg sarjassa ja kokeilla haastaa isompiaan. Viikolla 51-52 kiloinen Onni sai nostatettua painoa aina 53kg saakka ja sitten Ylivieskaa kohden. Niinpä siinä kävi sitten, että poika meni finaaliin ja senkin hävisi niukimmalla mahdollisella tavalla 1-1. Kultamitali oli siis tässäkin sarjassa lähellä ja sitä se olisi ollut vielä enemmän sarjassa 51kg. Toinen täpärästi kultamitalipallilta pudonnut oli Ruslan Vartiyainen, joka johti finaalia vielä 8-7, kunnes joutui pahaan siltaan Miro Leinosen kanssa. Ruslanille kuitenkin hienot kisat kokonaisuudessaan. Paljon ei enään tule virheitä, mutta sen verran kuitenkin, että kultamitali vaihtui tällä kertaa hopeaan.
Onni Lahikainen U15 SMRuslan Vartiyainen

Pronssisia mitaleja tuli peräti 5 kpl
Sarjassa 48kg Platon Yastrebov, 65kg Shokrulla Hosseini, 71kg Joona Junnila, 49kg Erika Purmonen ja 69kg Aino Kuitunen
Mitali taisi olla ensimmäinen Shokrulahille ja Erikalle. Shokrullah sai elämänsä ensimmäiset lumipesut Ylivieskan reissulla teemalla Welcome to Finland. Erika ja Aino pitivät tytöt mitalikannassa. Ilman sähläystä olisi 40kg sarjasta voinut tulla jopa kultaa. Kaikki pronssimitalistit pääsevät vielä näihin kekkereihin ensi vuonnakin ja suurin osa monta vuotta. Tulevaisuus on siis melkoisen lupaava.