blockimage

Painikoulut 7–10v

Painikoulut on tarkoitettu ala-asteikäisille 7-10 -vuotiaille tytöille ja pojille. Painiharrastuksen uutena aloittaville 7-vuotiaille suositellaan kuitenkin puolen vuoden nassikkapainikurssia alkuun. Painikoulu on hauska ja monipuolinen liikuntaharrastus, jossa lapsen liikunnalliset taidot ja kehonhallinta kehittyvät tehokkaasti. Painikoulussa aloitetaan myös varsinaisen painitekniikan opetteleminen.

Painikouluja on Mäkelänrinteen Urhea-hallissa, Myllypuron Liikuntamyllyssä ja Maunulan Liikuntahallissa. Noin puolet painikoululaisista on aloittanut painin nassikkapainista ja puolet aloittavat harrastuksen suoraan painikoulusta. Ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden.

Painikoulun harjoituksissa tehdään monipuoliset alkulämmöt, joissa lämmitellään koko keho ja samalla opetellaan liikunnallisia perustaitoja, hauskoja temppuja sekä erilaisia tapoja liikkua. Alkulämmittelyjen jälkeen harjoitellaan painin perusliikkeitä parin kanssa. Otteluharjoituksena kamppaillaan ja kisaillaan toisia vastaan opittuja tekniikkoja käyttäen. Usein harjoituksiin kuuluu myös alku- tai loppuleikki.

Kaksi ensimmäistä harjoituskertaa ovat uudelle harrastajalle aina ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista jatkaa. Kokeilla voi yhdessä ryhmässä. Tee valitsemaasi ryhmään ilmoittautuminen, vaikka tulisit vasta kokeilemaan lajia. Tiedot poistetaan, jos lapsi ei jatka pidemmälle.

Oman ryhmän harjoitukset ovat kahdesti viikossa. Poissaoloja voi käydä paikkaamassa toisissa harjoitusryhmissä, jos oman ryhmän harjoituksia jää väliin. Vierailijan on ilmoitettava valmentajalle mistä ryhmästä vierailee, jotta ei tule tuplalaskutusta harjoituksista.

Ryhmien painijat kilpailevat kuukausittain aloittelijoiden TÄHTIPAINEISSA, kun taitoja on kertynyt riittävästi. Osa käy jo ikäkausikilpailuissakin, joka on seuraava kilpailutaso. Kilpailu ei kuitenkaan koskaan ole pakollista, jos lapsi ei halua. Painia voi hyvin harrastaa kilpailemattakin!

RYHMÄT JA HARJOITUSAJAT:

POIKKEUKSET ja PERUUTETUT VUOROT löytyvät ryhmien omilta MyClub-sivuilta.

MYLLYPURON PAINIKOULU
 • tiistaisin klo 17:15-18:30
 • torstaisin klo 17:15-18:30

Harjoituspaikka on Myllypuron Liikuntamylly, Myllypuron metroaseman vieressä.

MYLLYPURON PAINIKOULU KÄYNNISTYY KEVÄTKAUDELLE 2024! Ryhmä aloittaa tiistaina 9.1.2024. 

MÄKELÄNRINTEEN PAINIKOULU

Harjoituspaikka on Urhea-halli, Mäkelänkatu 47

 • torstaisin klo 17.00-18.15
 • sunnuntaisin klo 16.30-18.00

Urheassa liikkumiseen tarvitsee kulkukortin. Seura luo sinulle tunnukset MyClub-rekisteröitymisen jälkeen. Ota ensimmäisellä kerralla mukaasi HSL-matkakortti tai K-Plussa kortti (ilman maksuominaisuutta) ja aktivoi se respassa sanomalla oma nimi. Sen jälkeen pääset kortilla porteista sisään. Painisali on alakerrassa, kulku saliin ainoastaan pukuhuonekäytävältä pukuhuoneiden läpi.

Mäkelänrinteen kausi alkaa torstaina 11.1.2024.

MAUNULAN PAINIKOULU

Harjoituspaikka on Maunulan Liikuntahalli, Maunulanmäki 5 (hissillä alas liikuntatiloihin).

 • keskiviikkoisin klo 17:00-18:15
 • perjantaisin klo 17:15-18:30

Maunulan painikoulun ryhmä ei aloita kevätkaudella 2024 vähäisen ilmoittautumismäärän takia. Mäkelänrinteen ja Myllypuron painikoulut ovat toiminnassa.

JAKOMÄEN PAINIKOULU

Jakomäen painisali puretaan kevätkauden 2024 aikana. Jakomäen ryhmien uudet harjoitusajat ja -paikat ilmoitetaan niiden vahvistuttua. 

Harjoituspaikka on Jakomäen painisali, Somerikkokuja 1. Entinen Helsingin kristillinen koulu, jossa HPM on nyt vuokralla. Kulku sisälle tapahtuu sisäpihan kautta.

Jakomäen Painikoulu 1

Ryhmä on waynahkielinen. Valmentaja: Qurban Nastakalov. Harjoitukset alustavasti
maanantaisin klo 19.00-20.30
keskiviikkoisin klo 19.00-20.30
lauantaisin klo 18.00-19.30

Jakomäen Painikoulu 2

Ryhmä on waynahkielinen. Valmentaja: Arsen Khutsaev. Harjoitukset alustavasti
tiistaisin klo 18.45-20.15
torstaisin klo 18.00-19.45
sunnuntaisin klo 18.00-19.45

ILMOITTAUDU RYHMIIN NÄIN:

Ilmoittautuminen on auki.

Tee ilmoittautuminen ryhmään MyClubissa täällä olevien ohjeiden mukaan: ILMOITTAUDU MUKAAN!

Voit ilmoittautua mukaan vuoden ympäri. Jos ryhmässä ei ole juuri sillä hetkellä tilaa, ilmoitamme tästä erikseen. Ilmoittautukaa siis normaalisti, vaikka kausi olisi jo käynnissä.

Kaksi ensimmäistä harjoituskertaa ovat uudelle harrastajalle aina ilmainen kokeilujakso ilman sitoutumista jatkaa. Tee ryhmään ilmoittautuminen MyClubin kautta ennen harjoituksiin osallistumista, vaikka tulisit vasta kokeilemaan. Tiedot poistetaan, jos lapsi ei jatka pidemmälle.

HUOM: Kausimaksu sisältää myös harrastajalisenssin ja vakuutuksen! Harrastajalisenssillä voi osallistua mm. TÄHTIPAINEIHIN ja seuran salikisoihin. Ilmoittaudu ryhmään ensin MyClubin kautta ja SuomiSportiin vasta sitten.

Harjoitusmaksuun kuuluvan lisenssin/vakuutuksen lunastamisen ohje

Tämä ohje koskee vain ryhmään MyClubissa ilmoittautuneita painijoita, jotka ovat maksaneet kausimaksun:

Lisenssituotteet hankitaan vain painijoille, joilla kausimaksu näkyy MyClubissa maksettuna. Uutena harrastajana voit siis käydä lapsen kanssa kokeilukerrat ensin ja tehdä SuomiSport-rekisteröitymisen sen jälkeen, kun harrastuksen jatkuminen on varmaa.

Lisenssit ostetaan SuomiSport-järjestelmän kautta. Jotta voimme seurakäyttäjinä ostaa painijoille tuotteita heidän puolestaan, tulee heidän olla rekisteröityneenä SuomiSportiin Helsingin Paini-Miehet ry:n jäsenenä.

TOIMINTAOHJEET:

Kutsulinkki seuran jäseneksi SuomiSportissa: https://seurat.suomisport.fi/invite/7a3248a1-2b22-40d2-bde3-613bc8bf3a0a

 • Kirjaudu yllä olevan linkin kautta SuomiSportiin.
  Järjestelmään kirjaudutaan kertakoodilla, jonka voit tilata joko tekstiviestinä tai sähköpostina. Jos et ole aiemmin rekisteröitynyt SuomiSportiin, luo järjestelmä sinulle tilin, kun kirjaudut ensimmäistä kertaa.
 • Liitä nallepaini-, nassikkapaini- ja painikouluryhmissä harrastavat huollettavasi seuran jäseneksi.
  Jos huollettavasi ei ole vielä SuomiSportissa, luo hänelle oma tili valitsemalla kohta ”huollettavani, joka ei ole vielä SuomiSportissa”.
 • Jäsenpyyntö lähtee seuralle hyväksyttäväksi.

Hankimme lisenssin/vakuutuksen seuran jäseniksi liittyneille nallepaini-, nassikkapaini- ja painikouluryhmissä harrastaville lapsille, kun kausimaksu näkyy maksettuna. 

SuomiSportiin rekisteröitymisen tai jäseneksi liittymisen ongelmissa voitte olla yhteydessä suoraan SuomiSportin asiakaspalveluun suomisport@olympiakomitea.fi.

blockimage