blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

HPM on perustanut oman ryhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmän harjoituksissa keskitytään painitekniikkaan ja otteluharjoituksiin. Lisäksi tehdään erilaisia kehonhallintaa ja liikunnallisia taitoja kehittäviä harjoituksia sekä kehitetään monipuolisesti lihaskuntoa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista.

Ryhmä kilpailee aktiivisesti. Kilpaileminen ei ole pakollista, mutta kannustamme kaikkia kokeilemaan. Haluamme tulevaisuudessa olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa. Ryhmän painijat etenevät aloittelijoiden omista salikisoista aina mestaruuskilpailuihin saakka. Saavutuksista löytyykin mm. jo kahdeksan SM-mitalia sekä useita pistesijoja. Kilpailemme säännöllisesti myös ulkomailla.

Tyttö- ja naispainiryhmään voivat ilmoittautua kaikki 7-18v lajin uutena aloittavat sekä jo aiemmin painineet tytöt ja nuoret naiset. Sinun ei tarvitse osata lajista mitään etukäteen, opettelemme kaiken tarvittavan harjoituksissa. Paini sopii kaiken kokoisille ja tasoisille harrastajille.

Yli 18v naiset voivat aloittaa omista tavoitteistaan riippuen joko tyttö- ja naispainiryhmässä tai aikuisten harrasteryhmissä. Edellytämme aikuisilta tyttö- ja naispainiryhmään ilmoittautuvilta aloittelijoilta halua harjoitella säännöllisesti, sillä ryhmä harjoittelee tavoitteellisena kilparyhmänä. Aikuisten harrasteryhmät ovat erikseen. Yli 25v uusia painijoita emme tällä hetkellä ota tyttö- ja naispainiryhmään lainkaan. 

Aikuisille lajin vain harrastemielessä aloittaville naisille suosittelemme aikuisten painikoulua (tekniikkapainoitteinen aikuisten matalan kynnyksen alkeisryhmä +18-vuotiaana painin aloittaville) tai kuntopainia (kuntopainoitteinen aikuisryhmä +18v harrastajille). Voit myös tiedustella tasollesi sopivaa muuta ryhmää, mikäli sinulla on aiempaa lajitaustaa painista tai muista painilajeista.

Alle kouluikäiset tytöt tutustuvat painiin ensin nassikkapainiryhmissä.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan juuri sinulle sopiva ryhmä aloittaa!

TYTTÖ- JA NAISPAINIRYHMÄ JATKAA SYKSYLLÄ 2021 – NÄIN ILMOITTAUDUT MUKAAN

Tyttö- ja naispainiryhmään voi ilmoittautua mukaan ympäri vuoden. Pyrimme kuitenkin keskittämään aloitukset harjoituskausien alkuihin elo-syyskuu ja tammikuu, joten mikäli ilmoittaudut mukaan näiden aikojen ulkopuolella, laitathan MyClub-rekisteröitymisen lisäksi myös ryhmän valmentajalle viestiä (yhteystiedot alempana). Näin voimme sopia aloituspäivän niin, ettet tule ensimmäistä kertaa kokeilemaan esimerkiksi koviin otteluharjoituksiin.

Seura käyttää MyClub-hallintajärjestelmää. Uutena painijana ilmoittaudut ryhmään rekisteröitymällä MyClubiin. Rekisteröinti alkaa luomalla uusi jäsentili sähköpostiosoitteelle. Täytä sitten jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän henkilön tiedot ja alaikäisten osalta myös huoltajan tiedot. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispaini” ja kilpailevalle painijalle myös ”kilparyhmät”. Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella, sillä seuran tiedotus ja laskutus ym tapahtuu kaikki MyClubin kautta. Tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen on esitelty ilmoittaudu mukaan -sivulla.

Kaksi kokeilukertaa voi alkuun käydä veloituksetta ja sitoutumatta. Kausimaksut on listattu maksut-sivulla.

MyClub-rekisteröitymisen lisäksi tarvitset harrastuksen jatkuessa myös painilisenssin. Lisenssit ostetaan Olympiakomitean Suomisport-palvelun kautta. Jos haluat kilpailla, valitse ikäluokkasi mukainen kilpalisenssi. Kaikille muille harrastajalisenssi (20€/kalenterivuosi). Jos aloitat uutena, voit käydä kokeilukerrat ensin ja hankkia lisenssin sen jälkeen myöhemmin sitten, kun olet päättänyt jatkaa harrastusta. Lisenssit ovat voimassa vuoden loppuun asti. Yleisiä lisätietoja lisenssijärjestelmästä Painiliiton sivuilla. Voit kysyä lisensseistä myös omalta valmentajalta.

Tarkistathan myös, että vakuutuksesi kattaa painin lajina. Seura ei vakuuta harrastajia, vaan jokainen vastaa vakuutuksesta itse.

Painimalla opit hallitsemaan kehoasi paremmin, saat rohkeutta kontaktitilanteisiin ja kehität kaikissa lajeissa tarpeellista voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä. Painissa on mahdollista edetä vaikka maailman huipulle saakka. Ennen kaikkea paini on hauskaa ja monipuolista urheilua.

Tervetuloa mukaan!

VARUSTEET

Treeneihin tarvitset mukaan vesipullon ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja, sillä ne voivat naarmuttaa toisia. Kaikki korut tulee ottaa pois treenien ajaksi ja kynnet pitää lyhyinä. Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut, joita ei vielä voi ottaa pois tulee teipata huolellisesti esim. ihoteipillä/urheiluteipillä. Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian painiharrastuksen jatkuessa.

Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet.

TREENIAJAT

Syyskausi 2021 alkaa elokuussa. Vakiovuorot syyskaudella 2021:

  • MA klo 19-20:30 Maunulan liikuntahalli (SYYSKUUSTA ALKAEN)
  • KE 17:30-19 Urhea-halli
  • PE 17:30-19 Urhea-halli

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään aina MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

SOME-KANAVAT

Instagram & TikTok @Paininaiset

Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

YHTEYDENOTOT JA YHTEISTYÖT

Valmentajan yhteystiedot: Hanna Mykkänen, yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä p. 050 5248214 (ei puheluja).

Voit tiedustella valmentajalta myös mahdollisuutta esim. lajikokeiluun toiselle urheiluseuralle/joukkueelle oheisharjoitteluna tai koulun liikuntatunnille. Edustamme myös mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa, ota siis rohkeasti yhteyttä mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita mukaan muuhun yhteistyöhön!

tyttö- ja naispaini