blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

Tervetuloa mukaan painimaan! Tyttö- ja naispainiryhmä on naisvalmentajan luotsaama kilparyhmä, johon myös harrasteurheilijat ovat tervetulleita mukaan. Vuonna 2016 perustettu ryhmä on muutamassa vuodessa noussut Suomen suurimmaksi naispainin harjoitusryhmäksi.

Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti myös muita liikunnallisia taitoja, kehonhallintaa ja ketteryyttä. Alkulämmittelyissä tehdään paljon voimistelutyylisiä liikkeitä: opit mm. kärrynpyörän, päähypyn, seisomaan päälläsi ja kävelemään käsilläsi. Pehmeä painimatto on turvallinen alusta harjoitella taitoja.

Kilpaileminen ei ole pakollista kenellekään, mutta harjoittelemme tavoitteellisena kilparyhmänä ja kannustamme kaikkia ainakin kokeilemaan kisaamista, kun taitoja on kertynyt riittävästi. Kilpailemme aktiivisesti sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa (u15, u17, u20, aikuiset) sekä tulevaisuudessa myös arvokisamenestys.

UUTENA MUKAAN PAINIMAAN?

Ryhmässä on syyskaudelle 2023 tilaa vielä muutamalle. Ilmoittaudu normaalisti ohjeiden mukaan, vaikka kausi on jo käynnissä!

Tyttö- ja naispainiryhmässä harjoittelee noin 30 eri ikäistä painijaa. Ryhmään voivat ilmoittautua lajin uutena aloittavat sekä jo aiemmin painineet 8-25v tytöt, naiset ja muunsukupuoliset, jotka haluavat harjoitella painia säännöllisesti. Yläikäraja on ohjeellinen ja riippuu henkilön tavoitteista harjoittelun suhteen.

Ilmoittautuminen ei edellytä aiempaa lajiosaamista.

Jos toiveena on aikuisen vain satunnainen harrastelu tai etsit liikuntaharrastusta alle 10v lapselle, joka pitäisi varsinaista painiharjoittelua enemmän vielä painillisista liikuntaleikeistä ja tempuista, suosittelemme tutustumaan seuran muihin ryhmiin (lasten painikoulut ja aikuisten painikoulu).

Jos et ole varma onko ryhmä sinulle sopiva, voit olla yhteydessä valmentajaan. Yhteystiedot sivun alaosassa.

Paini sopii kaiken pituisille, painoisille sekä kuntoisille. Tärkeintä on into ja uskallus kokeilla uutta sekä tahto haastaa itseään – kaiken muun opit ajan myötä treeneissä!

TREENIAJAT

Syyskauden 2023 vakiovuorot alkavat maanantaina 31.7.2023 klo 19 Urhea-hallissa (Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki).

 • MA klo 19-20:30 Urhea-halli
 • KE 17:30-19 Urhea-halli
 • PE 17:30-19 Urhea-halli

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN

Ryhmässä on syyskaudelle 2023 tilaa vielä muutamalle. Ilmoittaudu normaalisti ohjeiden mukaan, vaikka kausi on jo käynnissä!

Ilmoittaudu ryhmään rekisteröitymällä tästä linkistä MyClubiin. Tee ilmoittautuminen alla olevan ohjeen mukaan, vaikka olisit tulossa vasta kokeilemaan lajia. Kaksi kokeilukertaa voi uutena käydä veloituksetta ja sitoutumatta.

Tee rekisteröityminen ENNEN TREENEIHIN TULEMISTA  ja täytä tiedot huolella. Et pääse Urhea-halliin sisälle ilman kulkuoikeuksia, eikä niitä luoda sinulle ilman MyClub-tunnuksia!!! 

Tyttö- ja naispainiryhmään voi ilmoittautua myös kesken kauden (tammikuun/elokuun jälkeen), jos ryhmässä on tilaa jäljellä. Jos sivuilla ei ole muuta mainintaa, ole yhteydessä valmentajaan, niin katsotaan tilanne.

 1. Rekisteröinti alkaa MyClubissa (linkki rekisteröintiin) luomalla jäsentili sähköpostiosoitteelle.
 2. Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän henkilön tiedot ja alaikäisten osalta myös huoltajan tiedot.
 3. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispainiryhmä”.
 4. Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Tervetuloa mukaan! Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin. Tämä on tärkeää, jotta valmentaja tietää milloin olet tulossa paikalle. Kaikki harjoitus-, kilpailu- ja leiritapahtumat tulevat MyClubiin.
 5. Urhea-hallissa liikkuaksesi tarvitset kulkukortin. Valmentaja luo sinulle kulkutunnukset ryhmään liittymisen jälkeen. Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, ota mukaan HSL matkakortti. Aulan respa lataa sinulle kulkuoikeudet kortille, jonka jälkeen pääset kulkemaan hallissa. Pidä kortti jatkossa treenikassissa mukana, sillä tarvitset sitä aina hallissa liikkuessasi.
 6. Kausimaksun lasku tulee ilmoittamaasi sähköpostiin. Uusille painijoille lasku lähetetään sen jälkeen, kun olet osallistunut harjoituksiin kolmatta kertaa ja aiemmin seurassa painineille ensimmäisestä osallistumisesta uudella kaudella.

Lisää ohjeita rekisteröitymiseen ilmoittaudu mukaan -sivulla. 

Kausimaksut on listattu maksut-sivulla. Kausimaksu vuonna 2023 on 195€/hlö.

MITÄ MUKAAN TREENEIHIN?

Ota treeneihin mukaan vesipullo ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet. Painitrikoot ovat kilpailuasu, joten harjoituksia varten ei trikoita tarvitse hankkia.

 • Kaikki korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms tulee ottaa pois treenien ajaksi.
 • Kynnet tulee pitää lyhyinä.
 • Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei vielä voi ottaa pois) tulee teipata esim. ihoteipillä/urheiluteipillä.
 • Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla tai kysyä valmentajalta lainatossuja (koot 36-39). Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian harrastuksen jatkuessa. Tossut tilaat helpoiten netistä.
SEURAA MEITÄ SOMESSA!

Instagram ja Facebook @Paininaiset

Yksityinen Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

TIEDUSTELUT

Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp p. 050 5248214. Puhelut vain kiireellisissä asioissa.

Vastaan mielelläni kysymyksiin lajista. Laita siis rohkeasti viestiä, jos on kysyttävää!

Yhteistyöt & media

Edustamme mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa. Ota yhteyttä, mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita yhteistyöhön.

Meillä on kokemusta mm. TV-mainoskuvauksista (Yle), brändikuvauksista (Olympiakomitea), lehtikuvauksista (HS, Molski) ja painin lajinäytöksistä (Olympiapäivä). Järjestämme tilauksesta myös lajikokeiluja tyky-päiville tai muille ryhmille, kuten koululuokille tai vaikkapa polttareihin.

Instagram @Paininaiset

 

 

blockimage