blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

HPM on perustanut oman ryhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmä on tarkoitettu kaikille painin uutena aloittaville sekä jo aiemmin painineille tytöille ja naisille. Yleisin aloitusikä on 7-vuotiaasta 18-vuotiaaseen. Ryhmän alaikäraja on 7v. Alle kouluikäiset tytöt tutustuvat painiin ensin nassikkapainiryhmissä. Yli 18-vuotiaat voivat aloittaa tyttö- ja naispainiryhmän lisäksi myös aikuisten painikoulussa tai tiedustella tasolleen sopivaa muuta ryhmää. Ota rohkeasti yhteyttä, niin katsotaan sinulle sopivin ryhmä aloittaa!

Aiempaa paini- tai muuta kamppailulajikokemusta ei tarvitse olla. Tyttö- ja naispainiryhmän harjoituksissa keskitytään painin perusteisiin painitekniikan ja otteluharjoitusten kautta. Lisäksi tehdään erilaisia kehonhallintaa ja liikunnallisia taitoja kehittäviä harjoituksia ja temppuja. Kaikkia liikkeitä voidaan soveltaa eri tasoisille ja ikäisille painijoille sopiviksi. Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista.

Ryhmä kilpailee aktiivisesti. Haluamme tulevaisuudessa olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa. Ryhmän painijat etenevät aloittelijoiden omista salikisoista aina mestaruuskilpailuihin saakka. Saavutuksista löytyykin mm. jo kahdeksan SM-mitalia sekä useita pistesijoja. Kilpailemme säännöllisesti myös ulkomailla.

TYTTÖ- JA NAISPAINIRYHMÄ JATKAA SYKSYLLÄ 2021 – NÄIN ILMOITTAUDUT MUKAAN
  • Alla olevat ohjeet suoraan ryhmään ilmoittautumiseen. Jos olet osallistumassa tyttö- ja naispainin perusteet -alkeiskurssille elokuussa 2021, lue kurssi-info ja ohjeet täältä: TYTTÖ- JA NAISPAININ PERUSTEET.

Seura on ottanut käyttöön MyClub-hallintajärjestelmän. Uutena painijana ilmoittaudut ryhmään rekisteröitymällä MyClubiin. Rekisteröinti alkaa luomalla uusi jäsentili omalle sähköpostiosoitteellesi. Valikoi sitten ryhmä ”tyttö- ja naispaini” ja kilpailevalle painijalle myös ”kilparyhmät”. Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella.

Kaksi kokeilukertaa voi alkuun käydä veloituksetta. Kausimaksut on listattu maksut-välilehdellä.

MyClub-rekisteröitymisen lisäksi tarvitset painilisenssin. Lisenssit ostetaan Olympiakomitean Suomisport-palvelun kautta. Jos haluat kilpailla, valitse ikäluokkasi mukainen kilpalisenssi. Kaikille muille harrastajalisenssi (20€/kalenterivuosi). Jos aloitat uutena, voit käydä kokeilukerrat ensin ja hankkia lisenssin sen jälkeen myöhemmin. Lisenssit ovat voimassa vuoden loppuun asti. Yleisiä lisätietoja lisenssijärjestelmästä Painiliiton sivuilla. Voit kysyä lisensseistä myös omalta valmentajalta.

Tarkistathan myös, että vakuutuksesi kattaa painin lajina. Seura ei vakuuta harrastajia, vaan jokainen vastaa vakuutuksesta itse.

Painimalla opit hallitsemaan kehoasi paremmin, saat rohkeutta kontaktitilanteisiin ja kehität kaikissa lajeissa tarpeellista voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä. Painissa on mahdollista edetä vaikka maailman huipulle saakka. Ennen kaikkea paini on hauskaa ja monipuolista urheilua.

Tervetuloa mukaan!

VARUSTEET

Treeneihin tarvitset mukaan vesipullon ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja, sillä ne voivat naarmuttaa toisia. Kaikki korut tulee ottaa pois treenien ajaksi ja kynnet pitää lyhyinä. Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä.

Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet.

TREENIAJAT

Vakiovuorojen ajat löydät harjoitusajat-välilehdeltä ryhmän nimellä. Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään aina MyClubin tapahtumakalenteriin.

SOME-KANAVAT

Instagram & TikTok @Paininaiset

Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

YHTEYDENOTOT JA YHTEISTYÖT

Valmentajan yhteystiedot: Hanna Mykkänen, yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä p. 050 5248214 (ei puheluja).

Voit tiedustella valmentajalta myös mahdollisuutta esim. lajikokeiluun toiselle urheiluseuralle/joukkueelle oheisharjoitteluna tai koulun liikuntatunnille. Edustamme myös mielellämme painia lajina erilaisissa projekteissa, ota siis rohkeasti yhteyttä mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita mukaan muuhun yhteistyöhön!

tyttö- ja naispaini