blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä

HPM on perustanut oman kilparyhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmän tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista. Painitekniikan ohessa harjoittelemme monipuolisesti kehonhallintaa, ketteryyttä, voimaa ja kestävyyttä.

Kilpaileminen ei ole pakollista, mutta kannustamme kaikkien kokeilevan. Kilpailemme aktiivisesti kaiken tasoisissa kilpailuissa sekä Suomessa että ulkomailla. Tavoitteemme on olla Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue kaikissa ikäluokissa. Painijoitamme on noussut myös maajoukkueeseen ja tulevaisuudessa tavoittelemme arvokisamenestystä.

UUTENA MUKAAN PAINIMAAN?

Tyttö- ja naispainiryhmään voivat ilmoittautua kaikki 8-19v lajin uutena aloittavat sekä jo aiemmin painineet tytöt ja naiset. Myös 7-vuotias aiemmin nassikkapainissa käynyt voi ilmoittautua mukaan, jos haluaa siirtyä edistyneempään ryhmään. Nuorimpien kannattaa kuitenkin pysyä nassikkapainissa niin kauan kun lapsi vain viihtyy, sillä tyttö- ja naispainiryhmä harjoittelee kilparyhmänä ja toivomme ryhmän painijoiden sitoutuvan säännölliseen harjoitteluun.

20v ja vanhemmat naiset aloittavat omista tavoitteistaan riippuen joko tyttö- ja naispainiryhmässä tai aikuisten harrasteryhmissä. Tyttö- ja naispainiryhmään ilmoittautuvilta toivomme säännöllistä osallistumista harjoituksiin, jotta pysyy ryhmän mukana painitekniikoissa. Jos et ole varma onko ryhmä sinulle sopiva, voit olla yhteydessä valmentajaan (yhteystiedot sivun alaosassa). 

Paini sopii kaiken pituisille, painoisille ja tasoisille harrastajille, kuntotasosta riippumatta. Liikkeitä mukautetaan niin, että nuoremmat/vähemmän painineet harjoittelevat samasta liikkeestä kokeneempia yksinkertaisempaa versiota.

NÄIN ILMOITTAUDUT RYHMÄÄN

Ilmoittaudu ryhmään rekisteröitymällä MyClubiin.

 1. Rekisteröinti alkaa luomalla jäsentili sähköpostiosoitteelle.
 2. Täytä jäsentietolomakkeelle ryhmään liittyvän henkilön tiedot ja alaikäisten osalta myös huoltajan tiedot.
 3. Valikoi ryhmistä ”tyttö- ja naispainiryhmä”.
 4. Olet nyt ilmoittautunut ryhmään. Tervetuloa mukaan! Merkitse tapahtumakalenterista osallistumisesi treeneihin. Tämä on tärkeää, jotta valmentaja tietää milloin olet tulossa paikalle.
 5. Urhea-hallissa liikkuaksesi tarvitset kulkukortin. Valmentaja luo sinulle kulkutunnukset ryhmään liittymisen jälkeen. Kun tulet hallille ensimmäistä kertaa, ota mukaan HSL matkakortti. Aulan respa lataa sinulle kulkuoikeudet kortille, jonka jälkeen pääset kulkemaan hallissa. Pidä kortti jatkossa treenikassissa mukana, sillä tarvitset sitä aina hallissa liikkuessasi.
 6. Kausimaksun lasku tulee ilmoittamaasi sähköpostiin. Uusille painijoille lasku lähetetään, kun olet osallistunut 2 harjoitukseen ja aiemmin seurassa painineille ensimmäisestä osallistumisesta uudella kaudella.

Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella, sillä seuran tiedotus, laskutus, kulkulupien luominen yms. tapahtuu kaikki MyClubin kautta. Et pääse Urhea-halliin sisälle ilman kulkuoikeuksia. Tarkemmat ohjeet rekisteröitymiseen on esitelty ilmoittaudu mukaan -sivulla. 

Kaksi kokeilukertaa voi alkuun aina käydä veloituksetta ja sitoutumatta. Kausimaksut on listattu maksut-sivulla. Tyttö- ja naispainiryhmään voi ilmoittautua ympäri vuoden, jos ryhmässä tilaa. Ilmoittaudu normaalisti, ilmoitamme sinulle erikseen, jos ryhmä on jo täynnä.

TREENIAJAT

Syyskauden 2022 vakiovuorot alkavat ma 1.8.2022 klo 19-20:30 Urhea-hallissa.

 • MA klo 19-20:30 Urhea-halli / HUOM! Maanantain harjoitus vaihtuu syyskaudesta 2022 alkaen myös Urheaan, aiemman Maunulan liikuntahallin sijasta.
 • KE 17:30-19 Urhea-halli
 • PE 17:30-19 Urhea-halli

Keskiviikon harjoitusten yhteydessä klo 19-19:30 vapaaehtoinen ohjattu voimaharjoitus +13-vuotiaille. Urhea-hallin vakiovuoroihin sisältyy harrastajille aina yleisharjoittelualueen käyttöoikeus 30min treeniaikaa ennen ja sen jälkeen.

Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin. Tarkista siis aikataulut aina MyClubin kautta.

TREENIVARUSTEET

Treeneihin tarvitset mukaan vesipullon ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja. Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet.

 • Kaikki korut, kellot, aktiivisuusrannekkeet yms tulee ottaa pois treenien ajaksi.
 • Kynnet tulee pitää lyhyinä.
 • Vasta laitetut korvakorut/lävistyskorut (joita ei vielä voi ottaa pois) tulee teipata esim. ihoteipillä/urheiluteipillä.
 • Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä. Suosittelemme painitossujen hankkimista kuitenkin mahdollisimman pian harrastuksen jatkuessa.
SEURAA MEITÄ SOMESSA!

Instagram & TikTok @Paininaiset

Yksityinen Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä”.

TIEDUSTELUT

Tyttö- ja naispainiryhmän valmentaja: Hanna Mykkänen.

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla hpm.naispaini@gmail.com tai viestillä/whatsapp p. 050 5248214.

Edustamme mielellämme painia lajina. Ota siis rohkeasti yhteyttä mikäli tarvitset tyttö- tai naispainijoita yhteistyöhön erilaisissa projekteissa!

blockimage