HPM sekä Helsinki paras KLL:ssä

• joulukuu 15, 2019

Helsinki voitti pitkästä aikaa KLL vapaapainin mestaruuskilpailuissa kuntamestaruuden. Ero Poriin oli pienen pieni 2 pistettä. HPM saavutti 23 pistettä enemmän kuin Helsinki, jos olisi pisteet laskettu seuroittain. HPM:n mitaleista 2 meni Espooseen, yksi Kotkaan ja yksi Vantaalle. HPM:n painijat saavuttivat kaikkiaan 18 mitalia ja saa hakea vuotta, jolloin olisi tullut enemmän.

Seuran suurimmat nousijat olivat Unto Haaslahti, joka voitti 14-16v 69kg sarjan. Lohkossaan hävisi Jedi Lönnille niukasti pistein 2-2, mutta paikkasi voittamalla 10-0 Nestori Mannilan ja kun pojat painivat kärjessä ristiin meni Unto isommilla ottelupisteillä finaaliin, jossa kaatui Veeti Kajanne pistein 6-1. Uskokaa tai älkää tämä oli Unto ensimmäinen KLL mitali. Seuraavaksi ensimmäinen SM mitali sitten ensi vuonna.

Toinen todellinen nousija on vuoden verran paininut Deni Gelogaev, joka on paininut vain tähtipaineissa, koska hänellä on ollut H lisenssi. Huomattiin kuitenkin aloittelijoiden kisoissa valtavan nopea kehitys pojassa ja koska KLL kisaan voi osallistua myös H lisenssillä, lähti Deni kisaan mukaan. SIlmät olivat ympyriäiset kun Deni asteli Tesoman liikuntahallin mahtaviin tiloihin. Koko viikonloppu taisi olla pojalle aikamoinen kokemus ja se krununasi vielä KULTAMITALI sarjassa aa 28kg. Finaalikin päättyi pistein 10-0. Laittakaa nimi muistiin.