Hanna Mykkänen paini SM kultaa

• toukokuu 20, 2023

Hanna Mykkänen voitti naisten 68kg sarjan suomenmestaruuden Kuortaneella viikonloppuna. Edellisen kerran Hanna on pokannut yleisen sarjan SM kultaa vuonna 2019.  Edessä on sopivasti päänahkoja kun Hajar Ashtianilla on 3 mestaruutta ja Jenna Sihtolalla 4.

Hannalla oli Kuortaneella 4 ottelua. Kolme ensimmäistä päättyivät vakuuttavasti joko ylivoimaiseen pistevoittoon tai selätykseen. Finaalivastustaja Silja Kamppinen oli myös voittanut kaikki muut ottelunsa, joten tiedettiin, että finaalivastustaja on se vaikein. Hyvinhän siinä sitten kävi alun tasaisuuden jälkeen Hanna meni menojaan ja voitti pistein 8-1.

Sarjassa 57kg Salla Kosonen otti pronssia. Muut mitalistit olivat kokeneita jyriä ja vielä kestää hetken aikaa kun heille pärjää. Sarjan voitti aikoinaan jopa naisten EM pronssia paininut Tiina Ylinen ja hopeaa Sara Rantonen.
Salla Kosonen SM 2023
Hannan kanssa samassa sarjassa Ilona Arpiainen paini neljänneksi. Vielä ei ihan paukut riittäneet mitaliin, mutta se lähestyy. Otteluvoitto naisten sarjassa on jo hieno saavutus nuorelle Arpiaiselle.

Sarjassa 62kg Laura Aurolahti paini viidenneksi. Hienoa, että omassa lohkossaan tuli otteluvoitto ja sen myötä pääsi kuuden parhaan joukkoon SM pisteille.

Hanna Mykkäsen SM pisteiden kokonaissaldo on nyt 48 psitettä ja hän nousi historian kirjoissa sijalle 19. HPM:n naispainijoista edellä on vain Jenna Sihtola.

Ilona Arpiainen nousi 18 SM pisteeseen ja sijalle 69, Salla Kosonen nousi 9 SM pisteeseen ja sijalle 132. Laura Aurolahti saavutti uransa ensimmäiset SM pisteet Kuortaneella.