Sulin EM -kisoissa

• toukokuu 17, 2018

Skopje, Macedonia 16.5.2018

Artturi Sulin paini ensimmäisisssä arvokisoissaan kadettien alle 17v EM kilpailuissa Skopjessa sarjassa 65kg.

Arturin ensimmäinen vastustaja oli Turkin Tolga Akyuz. Turkkilainen oli nopea ja meni oikean puolelta sisään jalkoihin useita kertoja. Ottelu päättyi ylivoimaiseen pistetappioon 10-0.
Turkkilainen laittoi seuraavalla kierroksella pinoon Liettualaisen lähes samoin luvuin ja kolmannella kierroksella Bulgarialaisen 11-0. Näytti jo siltä että turkkilainenhan menee finaaliin ja Artturille tulee keräilyotteluun liettualainen.

Toisin kävi. Veäläinen oli semifinaalissa selkeästi parempi ja voitiin todeta, että Artsin kisat oli siinä. Artturi on 2002 -syntynyt ja pääsee tämän ikäluokan EM kisoihin vielä ensi vuonnakin. Tehostettua vapaapainiharjoittelua tauon jälkeen tuli vain pari kuukautta, jona aikana oli vielä rustovaivoja. Jos ja kun Artsi tästä sisuuntuu ja keskittyy jo seuraavan vuoden kisaan, on odotettavissa jo toisenlaista tulosta.  Ensi vuonna Artsi voi saada seurakaverinkin kisakoneeseen. Nuoria on tulossa tähän ikäluokkaan.

Kisojen taso on kova ja Tallin Open menestyskään ei lupaa välttämättä mitää erityistä, kun balkanin pojat astuvat molskille. Mutta pää pystyym Artsi ja kohti tulevaa vuotta !!!

Matka jatkuu Kajaanin PM kisoihin viikon kuluttua. Siellä taistellaan jo mitaleista !!!