SM -kilpailu tapahtuma päivä 3

  • marraskuu 19, 2023

Pajulahti 19.11.
Päivän saalis 2 KULTAA, 4 HOPEAA ja  3 PRONSSIA. Vaikka mitaleja tuli taas 9 oli odotusarvo isompi. Toisaalta päivän ehdottomat yllättäjät eli pikkuväki paikkasi suuremmpaa katasrofia.

U17 SARJA 46kg Laura Talvensaari 4.
Laura ei ollut ihan samassa vireessä kuin lauantaina. Siitä oli hyvä esimerkki se, että Laura voitti lauantain pronssimatsissaan Alexandra Koivisto 10-0, kun sitten sunnuntaina tuli 0-8 tappio. Hyvä suoritus 44kg:lta tähän sarjaan kuitenkin.

U17 SARJA 53kg Sura Abbassoy PRONSSIA
Hiukan samaa voi sanoa Surastakin kun hänkin voitti koko sarjan lauantaina ja nyt koki tappion lauantaina voittamalleen Alicia Pekkalalle. Turhan isoja heittoja päivästä toiseen ja molemmat ypv. Mutta Sura on kovaa vauhtia matkalla kohti EM kisoja. Onko se ensi kesänä vai sitä seuraavana. Sen tulee tulvaisuus näyttämään.

Samassa sarjassa Paloma Grönfors oli 8.
SM Sura

U17 SARJA 61kg Salla Kosonen HOPEAA
Salla paini ehkä parhaat kisansa ja se palkittiin hopeamitalilla. Kehitys on mennyt vauhdilla eteenpäin ja ilmankos, kun asenne on täyttä rautaa.  Harjoittelua on kuitenkin vasta runsas vuosi takana.

Samassa sarjassa Erika Purmonen oli 4.
SM Salla

U17 SARJA 65kg Mea Purmonen 3.
Mea viime talven loukkaantuminen on saatu taakse ja suoritustaso jo paljon loukkaantumishetkeä parempi. Alkaa haastamaan toden teolla kärkinimiä. Mitali varasti lämmitti mieltä rankan vuoden jälkeen.
SM Mea

U17 SARJA 45kg Anton Reinikainen KULTAA ja Maximus Purmonen HOPEAA
Pojat saivat toisen mahdollisuuden U17 kisassa ja käyttivät sen parhaalla mahdollisella tavalla. Kun monella meni toinen päivä alamäkeen, oli U15 AKATEMIA pikkuväellä pikkasen hampaan kolossa. Molemmat voittivat kaksi avausottelua ja hep oltiin keskenään finaalissa. Tällä kertaa Anton oli parempi.
SM pikkuväki

U17 SARJA 51kg Viktor Kara PRONSSIA
Ei ollut Viktorin päivä tänään. Toki pari kiloa alipainoisena ei ne kaverit samalla tavalla kaadukaan kuin sarjassa 49kg. Mutta on Viktorilla peiliin katsomisenkin paikka ja miettiä onko painisalilla käytetty aika tehokkaasti vai säästelläänkö. Sen muuttamisessa tappiot ovat usein ainoa keino kääntää kurssia.

Akleksei Lisitsa oli samassa sarjassa 4.

U17 SARJA 55kg Arshavir Darakhshanifara KULTAA
Arshavirilla kävi samoin kuin pikkuväellä. Perjantaina valuminen mitalien ulkopuolelle sai Arshavirista leijonan esiin. Tänään paini sujui ja fokus oli koko ajan siellä missä pitää. Se oli muuten Arshavirin ensimmäinen SM -kultamitali, jos ei rantapaineja lasketa. Tänään se oli ansaittu
SM Arshavir

U17 SARJA 60kg Sajad Husseini 4.
Meidän uusi tulokas on vahva, nopea ja tekninen. Kunto ei vaan riitä vielä taistelemaan kuin yhden erän. Mutta eiköhän se siitä kohene kun treenejä tulee alle. SM kilpailu jännitti niinkin paljon, ettei saanut unta edellisenä yönä. Siinä ehkä myös osa selityksestä.

Anton Zaychenko oli sarjassa 8.

U17 SARJA 65kg Platon Yastrebov HOPEAA
Platon paini tänään rauhallisemmin kuin perjantaina. Sarja oli vain muuttunut 62kg:stä 65kg: oon. Kaikki muut kaatuivat selkeästi, mutta finaalissa Matias Onnenlehto oli selkeästi parempi.
SM Platon hopiaa

U17 SARJA 71kg Andrii Feoktistov 4. Nikita Jakovlev 7. ja Farhad Husseini 8.
Andriin ottelu ovat viihdyttäviä ja runsaspisteisiä. Niin tänäänkin. Aina ei vain pää seuraa mukana. Toden totta Andriilla olisi ollut eväät loppuotteluun asti, mutta lohko viimeinen ottelu meni aivan vuoristorataa, jossa tehtiin kaikkiaan 32 pistettä. Meni vielä kaiken lisäksi ottelut sen myötä ristiin ja finaalipaikka lipui käsistä. Pronssiottelussa ei ollut enään paukkuja. Olihan tuossa taukoakin ehkä juuri ja juuri se 15min.
Jakovlev nuorena oli kokemuksen haku matkalla tässä ikäluokassa ja Husseinin kisakokemus on melkein nolla ennen tätä kisaa.

Muutenkin on pakko muistuttaa että meidä U15 painijat saavat U17 sarjassa selkeästi niitä vanhempia ikäluokan edustajia vastaan näissä isoissa painoluokissa. Seuraava vuosi on taas näiden poikien osalta eri.

U17 SARJA 80kg Joona Junnila HOPEAA
Pieni pettymys Joonalle, joka satsaa vapaapainiin tosissaan. Ehkä siellä niskassa on joku pakkovoittamisen peikko  takana ja se vie itseluottamusta. Mutta niinkuin aina sanotaan, että tappiosta oppii enemmän niin juuri tässäkin. Ottelusta löytyi monia parannettavia asioita.

TULOKSET