Said on poissa keskuudestamme

  • elokuu 11, 2019

Said-Magomed Tasukhanov nukkui pois 10.8.2019. Said oli perheensä kanssa matkalla Tsenseniasta kotiin, kun perhe joutui kolariin Eestissä tiistaina. Lauantaina myöhään Said kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Otamme osaa perheen suruun ja toivomme teille jaksamista ja voimia.

Said on ollut pienestä pojasta alkaen seuramme jäsenenä. Tämän vuoksi uutinen järkytti suurta osaa jäseniä. Said on tavalla tai toisella ollut tekemisisssä seurassamme lähes 200 ihmisen kanssa, joille kaikille jää kaipuu ja muistot.
Said
Said kotoutui seurassamme ja antoi vastalahjaksi iloisen, auttavaisen ja seurahenkisen persoonansa. Alusta alkaen oli selvää, että kyseessä on lahjakkuus urheilussa. Omien treeniensä lisäksi hän opasti nuorempiaan varmaan enemmän kuin kukaan muu viimeisten vuosien aikana. Se oli poikkeuksellista, pyyteetöntä ja luontaista.

Said odotti kansalaisuutta pitkän aikaa. Koska vanhemmillaan ei ollut kansalaisuutta, hänelä oli vasta 18  vuotta täytettyän mahdollisuus anoa sitä. Odotus vaikutti hienokseltaan treenimotivaatioon.

Said voitti 4kpl alle 17-vuotiaiden SM kultaa 3 vapaapainissa ja 1 kr.roomalaisessa. Junioreissa (alle 20v) hän voitti ensimmäisen mestaruutensa tammikuussa 2019. Miesten SM kisoistakin hän ehti painimaan jo hopeaa ja pronssin. Kun kansalaisuus sitten lopulta tuli oli focus taas painissa. Kesällä synnyinmaassaa vietetty 3 kuukautta kuului suunnitelmiin, sillä Said harjoitteli siellä koko kesän. Jokainen varmasti tietää, että suuri osa Venäjän maajoukkueesta tulee juuri tuolta alueelta.
Said 25

Kaikki näytti valoisalta. Kaksi vuotta aikaa kokea arvokisoja juniorisarjoissa, joiden jälkeen oltaisiin jo lähellä sitä suurta tavoitetta. Nämä huomioiden onnettomuus ja sen seuraukset tuntuvat niin vääriltä. Ihminen unelmiensa ovella – ja sitten ovi laitetaan kiinni, kysymättä mitään. Ovi on nyt kiinni ja pysyy, mutta muistot kultautuu.  Saidin harjoitusryhmien painijat ja heidän huoltajansa voi palata useita kertoja muistoihin, joita saimme Saidin kanssa jakaa. Niitä on paljon.
Said 27