Said Hossini Puolan turnauksessa

• helmikuu 6, 2021

Said Hossini, Anvar Suviiitty ja Heinon veljekset Ville ja Jere ovat olleet kahden viikon kuplassa ja leirillä Puolassa. Ville ja Anvar joutuivat jättämään keskiviikkona leirihommat ja palasivat Suomeen. Said ja Jere osallistuivat tämän päivän (6.2.2021) turnaukseen. Leirillä oli kymmenen maata ja kilpailuun on tullut muutama maa lisää (FIN, EST, LAT, LTU, HUN, POL, ROM, GER, RUS, FRA, SUI, ITA ainakin vilisi ottelulistoilla).

Sarja 65kg: 12 osanottajaa
Täällä oli erikoinen ottelujärjestelmä. Kaikki painivat ensimmäisen kierroksen ja toisella kieroksella vasta tasattiin.
1. kierros: Said Hossini vs David Kopriva CZE 10-0
2. kierros: lepo
3. kierros, semifinaali: Said Hossini vs Piotr Sobolewski POL 11-11
4. kierros, finaali: Said Hossini vs Nikolai Okhlapkov ROM 0-10
Said aloitti turnauksen varmalla otteella, eikä tsekkiläisestä paljon vastusta ollut. Ottelu ei mennyt edes toiselle jaksolle. Sitten oli lepovuoro ja pääsy suoraan semifinaaliin, joka alkoi mahtavasti. Said johti jo 8-0 ja oli laittaa homman pakettiin jälleen ensimmäisellä jaksolla. Sitten tuli väsy ja tilanne alkoi kiristyä. Puolan nouseva juniori napsi pisteitä kiinni ja meni jo 11-9 johtoon, vain 10 s ennen ottelun päättymistä. Vielä kaivoi Said jostain sen kuuluisan suomalaisen SISUN ja otti 2 pistettä päättäen ottelun 11-11 tilanteeseen ja viimeisen pisteen ratkaisseen tasapelivoittoon.

Finaalissa vastaan asettui maailmancupin 2020 7. sijalle ja EM 3. yltänyt romanialainen. Uusi tulokas, joka on vaihtanut kansalaisuutensa RUS-ROM. Yakutialainen jossa tunnetusti on kovia pikkusarjojen miehiä. Saidin koko painiajan suurin heikkous, vyörytyksen puolustus oli jälleen kompastuskivi. Reagointi ja lantio ei pelaa. Siksi rumat 10-0 lukemat ensiminuutilla. Mutta hieno sijoitus ja selkeä vinkki 5 mitä pitää petrata näiden kv painijoiden kanssa.

Sarja 125kg: 9 osanottajaa
1. kierros: Jere Heino vs Patryk Mądroszkiewicz POL 12-0
3. kierros; semifinaali: Jere Heino vs Asghar Laghiri GER 6-6
4. kierros: finaali: Jere Heino vs Robert Baran POL (EM 2.) 5-0
Heino aloitti turnauksen samalla tavalla kuin Said. Puolalaisella ei ollut jakoa näissä geimeissä. Toisella kierroksella tämä outo tasauskierros. Sitten päästiin tositoimiin kolmannella kierroksella kun vastaan tuli Saksaa nykyisin edustava Asghar Laghiri. Laghirillä Medved turnauksen 5. sija Iranin trikoissa vuodelta 2012. Ottelun ensimmäisen erä meni Saksalaiselle, joka meni helpohkosti 4-0 johtoon. Jere aloitti nihkeästi, mutta toisella jaksolla lisäsi vauhtia 4-2, 6-2, 6-4 ja thrillerimäisesti aivan kuten Saidin ottelussakin ihan lopussa 6-6 tasoitus ja viimeisen pisteen turvin voitto.

Finaaliin asettui 2020 kevään EM 2. Robert Baran. Jere on jo päässyt kohtuullisen lähelle aikaisemmissa mittelöissään Puolalaista vastaan ja oli lupa odottaa jopa jättiyllätystä. Sitä ei vielä tällä kertaa tullut. Baran nyppi Jeren pois tasapainosta ja napsi niistä tarvittavat taaksemenot. 5-0