Painimiehille 6 mitalia SM kisoista

• helmikuu 6, 2016

Aivan viimevuotiseen saldoon ei päästy, mutta HPM piti tasonsa kuitenkin miesten ja naisten SM kisoissa. Viimevuotisesta 12 painijasta mukana oli vain kaksi, joten joukkueen muutos oli suuri.

Anvar Suviniitty uusi jälleen mestaruutensa sarjassa 61kg ylivoimaisesti. Hänellä ei ollut oikeastaan vastusta lainkaan. Samassa sarjassa Anvarin oppipoika Pavel Dovlatjan paini hienosti neljänneksi.

Sarjassa 65kg vasta juniori-ikäinen Miika Kaivolainen paini uransa toistaiseksi parhaan meriittinsä – hopeaa. Kahden vuoden takainen alle 17v SUomenmestari paini nyt ensimmäistä kertaa mitaleille miesten sarjassa.

Sarjassa 70kg Mahmood Al-Duri ei ehtinyt kisakuntoon, vaikka treenasi ahkerasti parin kuukauden ajan. Muutaman vuoden takainen Aasian mestaruuskilpailujen 5. kadeteissa joutui taipumaan ensimmäisellä kierroksella KoPa:n Eero Sillanpäälle pistein 3-1. Mahmood voitti loput ottelunsa, mutta aika tahmeaa oli. Mitali kuitenkin kaulaan,
Samassa sarjassa Miika Saha paini kuudenneksi. Kuntopainipuolelta takaisin kilpapainiin siirtynyt Miika sai kuitenkin intoa jatkoon ja ensi vuonna tulee entistä kovempana takaisin.

Sarjassa 74kg Ali Abdaljalil voitti lohkossaan yhden Kouvolalaisen ja hävisi kahdelle Kouvolalaiselle. Lopullinen sijoitus oli 5.

Sarjassa 86kg junnuikäinen Isa Abdilwahab paini hienosti hopealle. Vaikeuksien kautta voittoon kuvaa Isan suoritusta. Hän oli jo selkeästi häviöllä Rasmus Peltolalle, mutta pravuuriliikkeellä laittoi Rasmuksen selälleen. Rasmus selätti Mika Kurosen ja Kuronen voitti ypv:llä Abdilwahabin. Sitten laskettiin ottelupisteitä ja Isa meni finaaliin. Finaalissa 4-0 tilanteessa Isa joutui luovuttamaan ja aikaisemmissa otteluissa loukkaantuneen korvan vuoksi. Henri Selenius voitti sarjan ylivoimaisesti.

Sarjassa 97kg Ilkka Outa otti jälleen pronssia. Tänä vuonna kantona kaskessa oli kadettien arvokisamitalisti Arvi Savolainen. Ottelu meni tasaisissa merkeissä ja jopa Ilkan johtaessa ensimmäisen jakson. Toisella jaksolla Arvi pääsi taakse ja rullasi ypv:n taululle. Pronssiottelussa Ilkka oli jäätävä ja hyvä maku jäi suihin. Samassa sarjassa Sirvan Karimi hävisi Ilkalle ja Savolaiselle lohkossaan ja sijoittui sarjassa kuudenneksi.

Miesten alimmassa ja ylimmässä sarjassa ei HPM:llä ollut osanottajaa.

Naisten puolella HPM tututun vahva edustus oli varjo entisestään. Loukkaantumiset verottovat joukkuetta kovalla kädellä. Ainoa osanottaja oli kuntopainissa vuosi sitten aloittanut Laura Heikkinen sarjassa 75kg. Laura paini ennakkoluulottomasti ja voitti pronssia. Otaksun ettei jäänyt Lauran viimeiseksi kisaksi.