Lahikainen ja Junnila U15 EM kisoissa

• heinäkuu 27, 2022

Joona Junnila 75kg ja Onni Lahikainen 52kg edustivat Suomea U15 EM -kisoissa Kroatian Zagrebissa.

Onni EM promo
Onni sai ensimmäisellä tasauskierroksella lepovuoron ja pääsi suoraan 16 joukkoon. Toisella kierroksella tuli vastaan Moldovan Dmitrii Voicov, joka oli avauskierroksella voittanut Latvian Ivanovsin. Onni hävisi tiukan ottelun Ivanovsille Tallin openissa, joten kun Moldovialainen pesi Ivanovsin 6-2 oli tiedossa tiukka ottelu. Tallinnasta oli menty yksi harppaus eteenpäin ja Onni voitti tiukan ottelun pistein 4-3. Tosin oli melkein selättää kaverin (joka olisi ollut arvokas, palataan myöhemmin).

Ottelussa semifinaaliin pääsystä tuli vastaan Ukrainan Vladyslav Kharysh. Se oli tekemätön paikka. Vahvasti paininut ukrainalainen takoi taululle 10-0 lukemat. Ukrainalaisilla on ollut Puolassa koko sodan ajan leiri 5kk ja se näkyi kisatuloksissa. He ottivat vapaapainissa kaikkiaan 2 kultaa, yhden hopean ja 4 pronssia. Ukrainalainen ei kuitenkaan päässyt finaaliin vaan jäi pronssille ja siksi Onnille ei tullut keräilyeriä.

Palataan tuohon moldoviotteluun. Onnin lopullinen sijoitus oli 3 ottelupisteellä 13. Jos Moldovi olisi mennyt selälleen olisi sijoitus ollut 8. Aika pienestä on siis kiinni sijoitukset välillä 6-15. Joka tapauksessa suoritus oli ylösnostattava ja antaa varmaan treeni-intoa ensi kesään. Moldovia on kova painimaa ja voitto sellaisesta on aina mannaa.
Joona EM promo
HPM toinen edustaja Joona Junnila sai sarjan 75kg avauskierroksella vastaan Romanian Adrian Metean. Ottelu oli tiukka, joka päättyi 3-0 romanialaisen voittoon. Hiukan harmittaa se, että kaikki pisteet tulivat Joonan aloitteista. Ehkä kokemuksen puutetta ja isojen kisojen jännitystä. Lohkonpää oli kova, sillä romanialaiselle tule seuraavalla kierroksella vastaan georgialainen sarjan tuleva mestari. Georgialainen voitti pistein 4-2 kisojen tiukimman ottelunsa (kaikki muut 10 tai 11-0) ja niin Joonan jatkohaaveet kariutuivat. Romanialainen voitti keräilyissä Georgian Gothselidzen (Isä Olympia hopeamitalisti) ja eteni pronssimatsiin.

Vaikkakin Joonan kisat jäivät yhteen otteluun, tuli kisoista valtava määrä informaatiota, missä mennään ja mitä pitää parantaa. Laskin että sarjassa oli 4-5 Joona kovempaa kaveria. Nyt ei vaan arpa suosinut yhtään. Esimerkiksi toisesta lohkonpäästä Israelilainen meni pronssimatsiin. Tallin Openissa Joona voitti samaisen kaverin 10-0.

HPM: U15 arvokisaporukka taitaa vaan kasvaa tulevina vuosina, sillä meillä on jonossa 2009-112 -syntyneitä tavoitteellisesti treenaavia poikia. Tulevana talvena U15 ikäluoka erotetaan omaksi harjoitusryhmäkseen, jotta pystytään opettamaan vaativampaa tekniikkaa. Samoin ulkomaan kisa ja -leiriohjelmaa tulee lisää. Nyt se siis alkaa….treenaaminen !