Kotikisat jättimenestys

  • toukokuu 12, 2018

Helsinki Kisahalli: Miesten ja Naisten vapaapainin SM -kilpailut

Kiitokset kaikkien seurojen osanottajille, valmentajille, tuomareille, katsojille ja kisaorganisaatiolle. Saimme hienon tapahtuman aikaan yhdessä. HPM kiittää Suomen Painiliittoa luottamuksesta järjestää nämä kisat.

HPM ei tehnyt ennätystä osanottajamäärällään, sillä lopulta 25 painijaa osallistui SM kisoihin. Aikaisempi ennätys 27 painijaa Vieskan Voiman järjestämissä SM kisoissa 2002 jäi siis vielä voimaan.

Ennätys sen sijaan tehtiin miesten ja naisten SM kisojen seurapisteissä. HPM saavutti kaikkiaan 75 SM pistettä. Se on siis aikuisten SM kisoojen ennätys !!! Toiseksi eniten pisteitä saavutti toinen Helsinkiläisseura HAKA 18. Kolmas oli Kouvolan Painijat 17 pisteellään. SEURAPISTEET

HPM saavutti hienosti 4 kultamitalia, 3 hopeamitalia ja 2 pronssimitalia

KULTAA:
N 50kg: Mia Vainio
N 57kg: Jenna Sihtola
M 65kg: Said Hossini
M 125kg: Heikki Jussila
HOPEAA:
N 76kg: Laura Heikkinen
M 57kg: Ville Jaskari
M 65kg: Miika Kaivolainen
PRONSSIA:
74kg: Mahmood Al-Duri
125kg: Ali Derakshanifara
MITALISTEISTA täytyy nostaa kultamitalisti Heikki Jussila, joka esitti kypsää ja varmaa painia läpi turnauksen. Kultamitali oli ansaittu. Jenna Sihtola tuli tauonkin jälkeen seurahenkisesti kisaamaan ja suoritus oli tutun varmaa tekemistä. Said Hossini oli puolestaan ylivoimainen. Miika Kaivolainen harmittavasti loukkasi polvensa finaalissa ja ei päästy näkemään seurakaverusten ennakolta tasaista ottelua loppuun asti.

Ali Derakshanifara joutui luovuttamaan viimeisen ottelunsa kipeytyneen niskan vuoksi ja nöin hopeamitali vaihtui pronssiin. Ville Jaskarilla oli muutamia hyviä yrityksiä finaalissa Durmishia vastaan, mutta vielä ero on selkeä. Mahmood Al-Duri paini jälleen mitaleille. Ihan ideaali sarja tämä ei hänelle ollut. koska painot ovat sarjojen puolivälissä.

Mitaleiden ulkopuolelle jääneistä usea teki kuitenkin mahtavia suorituksia. Esimerkiksi Reza Ahmadi sarjassa 79kg paini ehkä uransa parhaat kilpailut. Kaksi otteluvoittoa riitti neljänteen sijaan. Rezalla oli pitkästä aikaa hienoja teknisia suorituksiakin. Nuori 18 vuotias poika alkaa astua miesten kirjoihin.

Sarjassa 70kg Tuomas Kokkonen paini 5 kovaa ottelua. Lopputulos oli 4. sija. Suoritus oli positiivinen kokonaisuus. Lisäksi Tuomas kasvoi ottelu ottelulta taktisella puolella. Jos tulee enemmän kisoja allem niin potentiaalinen mitalisti jo seuraavissa SM kisoissa.

Erikseen täytyy mainita Nikolai Huttunen 2004 ja Ruslan Vartiyainen 2005, jotka iästään huolimattta rohkeasti osallistuivat miesten kisoihin. Molemmilla on tähtäimessä 2019 vuoden alle 15- vuotiaiden EM taistot. Asennetta ainakin riittää.

TULOKSET