HPM PARAS SEURA Miesten ja Naisten vapaapainin SM -kilpailuissa

• tammikuu 21, 2012

Helsingin Paini-Miehet oli jälleen paras seura miesten ja naisten vapaapainin SM -kilpailuissa Kouvolassa. HPM saavutti yhden kultamitalin, 4 pronssia,  5kpl 4:ttä sijaa ja yhden viidennen sijan. Yhteensä pistesaalis oli 39 pistettä, joka oli tasan kymmenen pistettä vähemmän kuin vuosi sitten. Viime vuonna HPM saavutti 4 kultamitalia. Kouvolasta oli poissa kolme kultamitalistia, joten saldo oli siihen nähden hyvä. Poissa olivat Damlatzhanov, Rosenlöf ja Konivuori. Lisäksi Naisten joukkue kärsi loukkaantumisista aivan viime metreillä joten Jenna Sihtola sekä Hanna Mykkänen joutuivat jättämään kisat väliin.

Kaikki mitalit tulivat tällä kertaa miesten sarjoista. Mestaruuden uusi Rolle Rantala (74kg), joka samalla painin neljännen miesten SM -kultamitalin. Jonas Honkanen (66kg), Jere Kunnas (74kg), Ali Darakshanifara. (84kg) ja Zaur Tutuev painivat pronssia.

4) Ilmajoen Kisailijat 11,
5) Kouvolan Painijat, Pilkanmaan Pilke, Simpeleen Vesa ja Haukiputaan Heitto 10,
9) Järvenpään Voimailijat 9,
10) Espoon Urheilijat, Lahden Ahkera ja Lappajärven Veikot 8,
13) Oulun Pyrintö, Turun Voimamiehet, Ylistaron Kilpa-Veljet ja Seinäjoen Paini-Miehet 6,
17) Helsingin Tarmo 5,
18) Nurmon Jymy ja Voikkaan Urheilu-Veikot 4,
20) Turun Toverit ja Ylä-Tikkurilan Kipinä 3,
22) Harjun Voima Jyväskylä ja Keravan Urheilijat 2,
24) Janakkalan Paini-Ilves, Koskelankylän Riento ja Lappeenrannan Työväen Urheilijat 0.

M 55kg: Santtu Ruotsalainen 4.
Santtu teki comebackin miesten SM -kisoissa. Harjoituksia on takana vielä
kohtuullisen vähän, mutta ottelu ottelulta otteet paranivat ja alkoi löytyä
oikea tyyli. Santtu kisailee seuraavan kerran Ruotsin maalla:

M 60kg: Mika Ritola 4.
Arpa oli hyvä ja mahdollisuudet onnistuessaan aina finaaliin saakka. Treenitauko
kuitenkin näkyy, mutta ehdottomasti saavutti enemmän kuin edes toivottiin.
Pronssiottelu miesten kisoissa on aina kova sana.

M 66kg: Jonas Honkanen 3.
Jonas oli toisessa ottelussa huikan unessa ja se maksoi kalliisti. Vaikka Jonas
sitten voitti päätösottelussaan Niko Kettusen, voitti Niko sarjan, kun kolme
parasta voittivat toisensa ristiin. Jonakselle jäi varmuudella hiukan hampaan koloon.

M 74kg: Rolle Rantala 1. ja Jere Kunnas 3.
Rolle ja Jere ratkaisivat kultamitalin kohtalon jo ensimmäisellä kierroksella. Lohkonpäässä
muutenkin oli sarjan parhaat painijat. Toisella kierroksella Rolle voitti Niko Raution ja
näin Jere pääsi keräilyeriin ja sieltä voiton kautta pronssiotteluun voittamalla samoisen
Raution. Finaali ja pronssiottelu oli miehille helpohkot. Rolle voitti finaalissa VVV:n
Ville Perkkiön 6-0, 7-0 ja Pronssiottelussa Jere Kunnas YTK:n Henri Seleniuksen lähes
samoin numeroin.

M 84kg: Ali Darakshanifara 3., Henri Leino 4., Sami Salminen 9.
Alilla oli ensimmäisessä ottelussaan kova kilpailujännitys ja se maksoi finaalipaikan. Muut
ottelut menivät sitten jo paljon paremmin ja pronssi tuli kotiin. Ensimmäinen ottelu jäi
kyllä sen verran harmittamaan, että ALi nähtäneen ensi vuonnakin ja entistä valmiinpana.

Henri ”Ihmemies” Leino kävi 4 treeniä ja yhdet epäonnistuneet kilpailut ennen SM -kilpailuja.
Tuli jälleen puskista ja meni ”melkein” mitaleille saakka. Pää pelaa ja voitti juuri ne ottelut,
jotka ylipätänsä tällä kunnolla oli voitettavissa. Hyvä Henkka !

Sami Salminen vaihtoi sarjaa 66kg:stä 84kg:hen. Samin onnella siitä muodostui kisojen
tasaisin. Samilla oli heti alussa ns. ”kuoleman” ottelu. Voitolla olisi todennäköisesti päässyt
keräilyihin ja sitä kautta mitaliotteluihin. Ensimmäisen ottelun Sami kuitenkin hävisi KoPa:n
Sillanpäälle, mutta oli siinä saumatkin.

M 96kg: Sirvan Karimi 5.
Sirvan oli menossa sarjaan 84kg, mutta flunssa pakotti jättämään laihduttamisen sikseen
ja siirtymään sarjaa ylemmäs. Flunssa ei hellittänyt edes kisaan mennessä ja viides sija
siihen nähden on hieno suoritus Sirvanilta.

M 120kg: Zaurhan Tutuev 3.
Zaur aloitti kilpailut polvivammastaan huolimatta mahtavasti ja meni 3-0 johtoon. Sitten
tuli tapaturma ja kisat keskeytyivät. Kolmen painijan sarjassa hän oli siis kolmas. Zaurhan
kiidätettiin ambulanssilla Helsinkiin operoitavaksi ja nyt tulee pakostakin taukoa painiin.

N 48kg: Mila Järvinen 4.
Mila oli kovassa seurassa ja varmuudella nuorin. Urhoollisesti nuori nainen taisteli ja saatiin
taas arvokasta infoa siitä, mitä jatkossa pitää tehdä. Harjoituskausi on muutoinkin ollut
painillisesti jäissä olkapäävamman vuoksi, mutta nyt näyttää kaikki olevan kunnossa
tulevia koitoksia varten.

N 63kg: Petra Tiirikainen 4.
Petra voitti kisoissa Fatou MBowen eli sen mikä oli tällä hetkellä voitettavissa. Milan tavoin
lajitreenit ovat olleet vähissä eikä enempää tällä hetkellä toivottukaan. Samoin kuin Milan
osalta arvokasta tieto purkkiin ja uusiin tuuliin. Onneksi molemmat tytöt saavat Ruotsin maalla
hiukan uusia naamoja vastaan. Kotimaiset alkavat jo käydä liiankin tutuiksi.