HPM PARAS SEURA

  • tammikuu 19, 2019

Keila, Eesti, 19.01.2019

JUN SM vp

Eestin ja Suomen yhteiset junioreiden SM kisat pättyivät HPM juhlaan. HPM oli jälleen paras seura tässä ikäluokassakin vaikkakin ulkuperäisesti 10 painijan joukkueesta vain 6 pääsi lopulta kilpailuihin. Laatu korvasi määrän ja saaliina oli 2 kultaa ja 2 hopeaa. Samalla HPM vei seurapokaalin TAPA SK:n ja Kuldkaru Klubin edestä.

Kultaa voitti hienoa paluuta molskille tekevä Said-Magomed Tasukhanov sarjassa 61kg. Saidilla on helppo päivätyö lohkossaan. Finaalissa voitto irtosi pistein 8-2 kun LA:n nuori Miko Elkala laittoi jo hiukan hanttiin. Miko paini ikäisekseen loistavat kilpailut ja antoi hyvän näytön kesän kadettien EM kisoihin. Saidille mestaruus oli kolmas.

Kultaa tuli myös sarjassa 70kg, kun Said Hosseini voitti kaikki käymänsä 4 ottelua. Tiukimmalle Saidin pani seurakaveri Artturi Sulin finaalissa ja nappasi 17 vuotiaaksi hiensti hopeaa. Artturi myös on kovasti kesän arvokisajunan matkustajalistoilla.

Hopeaa Artturi Sulinin lisäksi sai Saijad Rajai 86kg sarjassa. Lohkossaan Saijad oli aivan ylivoimainen. Finaalissa tulikin sitten oikein tekijämies Kuldkarun Tsehhonin. Tsehhonin paini kesällä alle 17 vuotiaiden EM pronssimatsissa. Heloista lohko-otteluistaan huolimatta Saijadilla ei ollut sanansijaa vielä finaalissa.

Suleiman Ahmadi oli sarjassa 86kg kuudes ja Jesse Mäkelä sarjassa 57kg 7.