Helsinki Open La oli menestys

  • marraskuu 25, 2018

Sunnuntaina HPM:n painijat venyibät vieläkin parempaan, kuin lauantaina. Saaliina oli 6 kultamitalia, 7 hopeamitalia ja 4 pronssimitalia.
Päivä oli lähes täydellinen. Valmentajaa kuin varmaan Ali Barakhoyevia jäi harmittamaan 7 ottelun rupeama, joka päätyi hienojen taistelujen jälkeen neljänteen sijaan. Ali olisi kovatasoisessa sarjassa ansainnut mitalin. Kisoihin mahtuu aina iloja ja suruja.

Jos kertaan kaikkien mitalistien suorituksia, niin siihen menee muutama arkki. On syytä nyt nostaa esiin sunnuntain kultamitalistit.

Sultan Kushtov (8v 30kg) oli varsin ylivoimainen otteluissaan. Kaikkiaan viisi otteluvoittoa matkalla kultamitaliin. Finaalissa oli vastassa HPM:n Lisitsa, joten tässä sarjassa tuli kaksoisvoitto

Daniil Zakariadze (8v 32kg) voitti sarjansa finaalissa edellisen tapaan HPM:n Tahir Albayrakin, joten tässäkin sarjassa tuli kaksoisvoitto

Arshavir Darakhshanifara (19v 29kg) hävisi ensimmäisellä kierroksella PPM:n Ekku Tarkkiolle pistein 3-8. Sitten tuli 4 selkeään voittoa ja kun semifinaalit painittiin ristiin toisen lohkon kanssa, finaaliin seloutuivat jälleen Tarkkio ja Derakhshanofara. Nyt oli toinen meininki. Arshavir paini äärettömän tarkasti ja oli teknisesti vahvempaa Tarkkiota parempi. Pisteet loppujen lopuksi Arshavirille 11-6

Muhammad Alihanov (14v 48kg)  teki Arshavirit, eli hävisi Pietarilaiselle Rozhnoville alkukierroksilla pääsi kokeilemaan semifinaalissa uudelleen. Semifinaalissa kaatui Latvian Apsitis ylivoimaisella pistevoitolla, jonka jälkeen oli vuorossa uusinta Rozhnovia vastaan. Muhis paini aktiivisemmin ja agressiivisemmin koko ottelun ja alkoi olla sellainen meininki mitä pitääkin. Pistettäkään ei antanut ja taululla oli kongin kumahtaessa pisteet 9-0. Tämä ottelu oli Muhiksen uran paras.

Unto Haaslahti (14v 59kg) paini ensimmäisellä kierroksella tiukan ottelun Tsekkiä vastaan, joka päättyi tappioon. SItten tuli 3 helppoa ottelua, joissa mukana semifinaali ristiin toisen lohkon ykköstä vastaan. SIinä tuli ypv ja nyt oli mahdollisuus kokeilla uudelleen tsekkiä vastaan finaalissa. Unto oppi nopeasti, miten estetään tsekin vaaralliset liikkeet, mitä ensimmäisessä ottelussa oli. Nyt Unto oli niskan päällä selkeästi ja lopussakin pakka kesti. Pisteet 8-6 Untolle.

Nikolai Huttunen (14v +70kg). Nikolai voitti kolme ensimmäistä otteluaan selkeästi. Finaalissa oli tuttu kova vastus Porista Roope Kataja. Nikolai voitti jo toisen kerran perättäin Katajan. Nyt pisteet olivat 4-1. Pikkasen kun Nikolai saa ruutia lisää, niin voi olla ikäluokan ja sarjan selkeä ykkönen Suomessa. Nyt vain ykkönen.

Melkein tuli jo tippa silmään, kun katseli poikien viimeisiä taisteluita.  Päivän kohokohdat valmentajan näkökulmasta olivat Arshavir Darakhshanifaran, Muhammad Alihanovin ja Unto Haaslahden finaaliottelut. Varsinkin Untolle tämän soi. Taitava poika, joka kerrankin paini suunnilleen omalla tasollaan kilpailuissakin.

KULTAA:
8v 30kg: Sultan Kushtov
8v 32kg: Daniil Zakariadze
10v 29kg: Arshavir Darakhshanifara
14v 48kg: Muhammad Alihanov
14v 59kg: Unto Haaslahti
14v +70kg: Nikolai Huttunen

HOPEAA:
8v 30kg: Aleksei Lisitsa
8v 32kg; Tahir Albayrak
10v 35kg: Onni Lahikainen
10v +47kg: Otto Korpela
T 12v 25kg: Inez Partida
12v 56kg: Adrian Vuohela
12v 65kg: Sakari Karhu

PRONSSIA:
8v 24kg: Julius Rissanen
8v 25kg: Beni Grönfors
8v 36kg: Daniel Alhonen
T 12v 28kg: Laura Talvensaari