Erkkola pronssille Riikassa

  • maaliskuu 17, 2019

Riika 15.-17.3.2019

Kadettien maajoukkue kilpailu Riikassa V.Freidenfelds turnauksessa. Suomen joukkueessa oli neljä HPM:n painijaa.
48kg: Akseli Erkkola ja Charupot Phaophang
71kg: Artturi Sulin
80kg: Nikolai Huttunen

Akseli Erkkola paini lohkossaan kaksi ottelua ja selviytyi semifinaaleihin. Siellä tuli tiukka tappio ranskalaiselle Jules Gardettelle pistein 3-9. Ottelu oli tasainen, mutta repesi sitten lopussa Akselin riskiyritysten myötä. Pronssiottelussa Akseli paini selkeän ypv voiton latvialaisesta Eidis Rutkasta (10-0)

Samassa 48kg sarjassa Charupot Phaophang 2004 syntyneenä joutui kovaan kyytiin. Hienosti kuitenkin selvisi, eikä ”Sepillä” todellakaan pyyhitty mattoa. Otteluja tuli kaksi ja kokemusta rikkaampana.

Sarjassa 71kg Artturi Sulinin painit päättyivät yhteen otteluun, koska hänet voittanut latvialainen ei edennyt loppuotteluun. Artsin polvi ei sittenkään kestänyt täysin kilpailua ja joutui antamaan paljon tasoitusta ottelussa. Saumat olisi terveenä olleet jopa mitaliin.

Nikolai Huttunen (80kg) ei päässyt tällä kertaa molskille soliluuvamman vuoksi. Samasta syystä Solisluulta jää Tallin Openinkin väliin. Kesän arvokisoja ei ole kuitenkaan vielä heitetty kankkulan kaivoon, vaan tähtäys niihin on edelleen vahva.