Erkkola hopealle Chernaykhovskissa

• helmikuu 2, 2020

Chernyakhovsk, Kaliningrad RUS  1.2.2020

Cadettien alle 17v kansaivälinen turnaus painittii La 1.2 ja sunnuntaina alkaa viikon mittainen leiri. Suomen joukkue oli kuuden painijan kokoinen ja HPM:stä kisalipun saivat Akseli Erkkola 60kg ja Nikolai Huttunen 80kg.

Erkkola paini finaaliin asti. Ensimmäisellä kierroksella kaatui venäläinen pistein 12-1, Toisella kierroksella puolalainen tutu U15 kisoista 9-2 ja kolmannella kierroksella toine puolalainen ypv:llä 13-1. Finaalissa tuli tappio puolalaiselle pistein 12-2. Sarjan kolmanneksi paini tuttu Viljams Lutkevits LAT.
Chernyakhovsk 2020

Sarjassa 80kg nuori 2004 -syntynyt Nikolai Huttunen voitti ensimmäisellä kierroksella venäläisen pistein 10-0. Toisella kierroksella tappio venäläiselle 1-11, Kolmannella kierroksella voitti venäläisestä ja pronssiottelussa tappio saksalaiselle.
Nikolai tarvitsee vielä rutosti voimaa tähän 80kg sarjaan, mutta suoriutui ikäisekseen hyvin urakastaan.

PPM:n Vikke Tarkkio ja Joutsenlahti painivat molemmat pronssia omassa sarjassaan.

Kisat oli hyvin järjestetty ja poikia odottaa nyt viikon mittainen leiri paikallisten puristuksessa. Puolalaiset jäivät myös leirille.