Darakhshanifaralle MM pronssia

• lokakuu 11, 2019

Tbilisi, Georgia 11.10.2019

Ali Darakhshanifara on voittanut MM -pronssia Tbilisissä veteraanien MM kilpailuissa sarjassa 40-44 -vuotta 100kg.

Ali voitti ensimmäisellä kierroksella USA:n Octavius Bellamyn pistein 11-0. Toisella kierroksella Puolan Krzysztof Czerczakin pistein 4-0. Semifinaalissa tuli tiukka tappio Iranin Ebrahim Mahdi Tavakkolille pistein 7-5. Pronssiottelussa Ali voitti Azerbaizanin  Chingiz Ismayilovin pistein 4-1.

Sarjassa oli 15 painijaa ja Ali ei saanut kyllä helppoa arpaa. Semifinaalivastustaja oli finaalissa täysin ylivoimainen. Ali voitti pari vuotta sitten MM kultaa, mutta tämä suoritus oli vähintäinkin sen arvoinen. Onneksi olkoon !!!

HPM:n toinen painija Ilkka Uhlbäck paini sarjassa D eli 50-54 -vuotta 62kg. Ilkka paini mahtavan ottelun georgialaista Malkhaz Gogoladzea vastaan. Protestejakin heitettiin. Lopputulos oli 14-8 tappio Ilkalle. Vastustaja hävisi seuraavan kierroksen ottelun niukasti, joten Ilkalle ei ensimmäisisssä MM -kisoissaan tullut muita otteluja, mutta  ehkä nälkä kasvoi.

Päät on avattu ja toivotaan että HPM:n kuntopaini tuottaa jatkossakin painijoita veteraanitasolle kasvavassa määrin. Moni on jo odottanut koska Jouni Rosenlöf avaa veteraaniuran.

Suomi voitti kisoissa 3 pronssia. Alin mitalin lisäksi tuli pronssiset mitalit Toni Hannulalle ja Jani Syrjäselle.