CAD SM vp

  • joulukuu 9, 2017

HPM Cadettiejoukkue paini hienosti 5 mitalia kauden SM kilpailut päättäneessä cadettien alle 17v SM kilpailuissa.  Samalla HPM varmisti koko vuoden SM pisteissä kärkisijan 46 pisteen erolla Ilmajoen Kisailijoihin. Vastaava tapahtui viimeksi 2008.

Sarja 42kg: Akseli Erkkola – KULTAA
Akseli mietti 43,5kg painoilla kumpaan sarjaan menee ja näin jälkeenpäin menestys olisi voinut olla ihan samaa luokkaa sarjaa ylempänä. Pientä painon tasausta on kuitenkin hyvä aina välillä harjoitella. Akseli voitti kaikki käymänsä 5 ottelua. Treenikaveri Nestori Hirvonen Porvoon Weikoista laittoi parhaiten hanttiin.

Sarja 46kg: Muhammad Alihanov – 6. sija
Mohammadin syksy on ollut nousujohteista. KLL pronssin jatkeeksi kuudes sija SM kisoissa. Ensimmäisellä kierroksella hieno päänahka VVV:n Oskari Rintamäestä kovan taistelun jälkeen 9-9, olessaan 1-9 tappiollakin. Lohkoon oli mahtunut melkein kakki kovimmat. Toisella kierroksella tuli voitto, mutta siten alkoi tulla lunta tupaan. Jos ”Muhis” treenaa samalla tavalla vielä vuoden kaksi, niin alkaa tapahtua myös näissä kisoissa.

Sarja 46kg: Adrian Vuohela – 10. sija
Adrian oli opintomatkalla kun kisat olivat lähellä ja intoa riitti. Vielä hiukan alipainoisena sarjaan 46kg (44kg) ei ollut vielä vanhemmilleen asiaa. Voimaa lisää jatkossa niin pitkät raajat alkavat työstää oikeita suorituksia.

Sarja 50kg: Sakari Karhu – 7. sija
Meidän toinen 2006 syntynyt kokemuksen hakija yllätti positiivisesti laittamalla itseään 4 vuotta vanhemman painijan ensimmäisessä ottelussa tiukalle. Sakarissa on piileviä taistelijan ominaisuuksia. Nyt huomattiin myös että osa ohjeistakin meni kulmalta perille matolle asti. Hienoa !

Sarja 54kg: Said Tasukhanov – KULTAA
Said paini alun kisat mahtavaa painia. Finaali ei kuitenkaan mennyt loisteliaasti, mutta siitäkin hän raapi pistevoiton. Tämä oli Saidin neljäs cadetti SM kultamitali. Vielä jäi hiukan Jonas Honkasen 7 kultamitalin ennätyksestä. Nämä olivat  Saidin viimeiset kisat cadeteissa

Sarja 85kg: Sijad Rajai – HOPEAA
Saijat voitti seurakaveri Suleimanin ja Tomi Lotvosen, mutta finaalissa tuli kylmää kyytiä Antti Haanpäältä. Hieno suoritus joka tapauksessa, kun ottaa huomioon, että painitaustaa on pari kuukautta. Lukkopainista vapaapainiin siirtyneen Rajaille nämä olivat myös vimeiset kisat tässä ikäluokassa.

Sarja 85kg: Suleiman Ahmadi – PRONSSIA
SUleiman voitti samoin Tomi Lovosen ja hävisi sarjan kärkipainijoille. Positiivista oli kuitenkin se, että Suleiman pystyi tarjoamaan Haanpäälle sarjan kovimman vastuksen. Suleimanin tulee saada reilusti voimaa kroppaan tulevina vuosina. Hän pääsee myös 2018 tähän ikäluokkaan. SIlloin voisi olla mitalin kirkastamisen paikka. Onhan tässä menty eteenpäin. Nimittäin 2016 Tampereen SM kisoissa ei vielä mitalitili auennut.

Sarja 100kg: Ruden Bisi-Veerkamp – HOPEAA
Ruben järjesti hopeaottelustaan mahtavan psektaakkelin ja tarjosi yleisöllekin viihdettä. Hienosti loppukirin tehneenä ja ihan viime sekunneilla 4 pisteen heiton räväyttäneenä sai Ruben katsomon äänet puolelleen. EI raskaansarjan ottelut aina tylsiä ole.

Sarja 43kg Tytöt: Mia Vainio – 4. sija
Mia hävisi kovasta yrityksestä huolimatta ensimmäisen ottelunsa Ilmajoen Ala-Rannalle. Toinen ottelu meni jo paremmin ja sillä varmistuikin pronssiottelupaikka. Siinä ei vaan rahkeet vielä kestäneet. Hyvin Mia taistelu, mutta tälläkertaa ei. Pikkasen lisää nopeutta ja ketteryyttä kehiin tuleville vuosille. Myös fysiikkaan tulee panostaa.

HPM on ollut koko vuoden kaikkien ikäluokkien ja lajien paras seura neljä kertaa historiassa (2004, 2005, 2006 ja 2008). Tänään ja tänä vuonna tuli sitten viides kerta ja tällä kertaa melko selvällä piste-erolla. Kaikenkaikkiaan 51 seuraa sai painijansa kuuden parhaan joukkoon SM kilpailuissa vuonna 2017.
TOP 10 – 2017
HPM                                                145
IK                                                      99
Haka                                                65
VVV                                                 59
LA                                                     48
JäVo                                                43
YTK                                                   42
YKV                                                  41
MuVo                                             39
VaaKu                                             39