Alle 20v vapaapainin SM kisoista 2 mitalia ja 2 pistesijaa

• marraskuu 3, 2012

Varkaus

HPM:n joukkue JUN ikäisissä oli historiallisen pieni. Täyty varmaan mennä 1990 -luvun puoliväliin, kun HPM:llä on ollut vapaapainin JUN SM kilpailuissa näin pieni joukkue. Seuratoimintaan kuuluu aaltoliikkeet ja nyt tämän ikäluokan painijoita on todella vähän. CAD painijoita SM kisaan on myöskin harvinaisen vähän, mutta uutta tulemista on havaittavissa sitä nuoremmissa ikäluokissa. 1999-2002 -syntyneitä on tulossa SM -painoihin ihan vuoden parin kuluessa, jolloin tilanne huomattavasti paranee.

Pieni joukkue taisteli hyvin. Jere Kunnas paini viimeiset junioreiden SM -kilpailut ja päätti ne tyylillä kultamitaliin. Jere paini kolme voitokasta ottelua matkalla korkeimmalle pallille.
Voi sanoa, että hän kohtasi kaikki kolme sarjan kovinta ja siis joutui antamaan itsestään välillä parastaan. Ensimmäisellä kierroksella tuli selkeä voitto Lappeenrannan Työväen Urheilijoiden
Riku Liikkasesta. Toisella kierroksella Ylä-Tikkurilan Kipinän Henri Selenius laittoi Jeren välillä tiukoille. Niskalenkki puhui ja Jere oli pahassa sillassa toisen jakson viimeiset 30 sekuntia.
Kello pelasti miehen kolmanteen erään, jossa Jere sitten ratkaisi ottelun itselleen. Finaalissa vastassa oli kr.room. painin JUN SM 1. Jarno Ålander Helsingin Tarmosta. Jere oli vauhdissa.
Nilkkarullit seurasivat toisiaan ja molemmat erät päättyivät 6-0 Jerelle. Uran kuudes SM -kulta matkasi Kontulaan. Nyt Jerellä on siis koossa 3 kultaa alle 17v ja 3 kultaa alle 20v SM -kilpailuista.

Seuran toisen mitalin saavutti Mila Järvinen, joka taisteli hopeamitalistiakin vastaan mallikkaasti. ”Varmana” pidetyssä pronssiottelussa oli tulla työtapaturma. Mila hävisi toisen erän ja tarvittiin kolmaskin erä, jotta mitali varmistettiin. Mitali oli Milan kolmas ja ensimmäinen alle 20 vuotisten ikäluokassa. Vasta 15v Mila pääsee vielä 5 kertaa näihinkin karkeloihin.

Sarjassa 50kg Niko Pekkarinen otti kovan päänahan ja tiukkoja otteluita muutenkin. Saaliina oli neljäs sija, mikä tässä seurassa on kelpo saavutus vasta 14 vuotiaalle painijan alulle. Tärkein
päänahka matkalla pronssiotteluun oli Vähänkyrön Kisan Jere Haapamäen voitto keräilyerissä. Ennakkoon veikattiin, että juuri Haapamäki menee tästä lohkon päästä finaaliin, mutta toisin
kävi. Niko sai rutkasti itseluottamusta alle 17v SM -kilpailuihin, joissa tässä painoluokassa ovat kuitenkin hyvin pitkälti samat kaverit vastassa.

Gadzhi Abdulbutaev sijoittui sarjassa 74kg viidenneksi neljän ottelun urakan päätteeksi. Päivää varjosti juuri ohi mennyt flunssa, josta Gadzhi ei kuitenkaan ollut täysin toipunut. Keuhkot
huusivat hoosiannaa. Gadzhi paini kuitenkin loppua kohden aina vain paremmin ja mitaliinkin olisi ollut rahkeita. Gadzhi pääsee vielä ensi vuonna tämän ikäluokan SM -kilapiluihin. Velipoika Magomed (17v) joutui ainoana tyytymään yhteen tappioon. Magomedin pääkilpailut ovat kuitenkin alle 17v SM kilpailut Pajulahdessa runsaan kuukauden kuluttua. Siellä jopa kultamitali voi olla mahdollinen.