Ali Derakhshanifara veteraanien MM kisoissa 11.

• lokakuu 15, 2015

Ali Derakhshanifara valmistautui veteraanien MM kilpailuihin synnyinmaassaan Iranissa. Tehokas 40 päivän treenijakso päättyi 4 päivää ennen MM kilpailuja.

Painot vaan olivat nousseet aika hurjiin lukemiin ja sen kanssa alkoi lopulta todellinen taistelu. Niinhän siinä sitten kävi, että punnituksen lopussa oli vielä 400g ylipainoa ja Alin oli tyytyminen painimaan 86kg sarjansa sijasta sarjassa 97kg. Hienoa tässä oli se, että pääsi ylipäätänsä painimaan, sillä normaalisti sääntöjen mukaan punnituspäivänä klo 12.00 mennessä jätetty final entry sitoo painijan osallistumaan siinä paperissa olevaan sarjaan. Tässä kohtaa siis joustettiin ja hyvä niin.

ENsimmäisellä kierroksella oli lepovuoro ja toisella kierroksella mukana vielä 8 painijaa. Ali sai vastaansa Iranilaisen Jafar Karbalaezadehin. Ottelu meni tasaisissa merkeissä ja erätauolle mentiin 0-1 lukemissa. Toisessa erässä Ali loukkasi oikeaa olkapäätä jalkoihin syöksyn yhteydessä ja iranilainen pääsi taakse, vyörytti kaksi kertaa ja taululla oli tylyt lukemat 0-7. Sitten Ali alkoi hiukan väsyä ja astui pari kertaa matolta ulos. Ottelu päättyi hieman ennen täyttä aikaa pistein 0-11.

Sitten odoteltiin  keräilyjä. Iranilainen johti ensimmäisen jakson jälkeen 6-1 puolalaista vastaan ja peli näytti selvältä. Ali kohtaisi samaisen puolalaisen pronssiottelussa. Puolalainen aloitti kovan kirin ja samalla iranilaisen kunto petti. Polski tuli rinnalle ja ohi ja meni finaaliin. Iranilainen pronssiotteluun, jonka hän voittikin ylivoimaisella pistevoitolla.