9 kultaa SM tapahtuman avajaispäivänä

• marraskuu 17, 2023

17.11. Pajulahden Urheiluopisto

Vapaapainin SM kisaviikoloppu avattiin perjantaina U15 ja U20 poikien ikäluokilla. HPM menestyi hyvin ja varsinkin U15 ikäluokka loisti mahtavilla suorituksillaan.

Kaikkien aikojen ennätys yhden ikäluokan SM kultamitalien määrässä 7/10 mahdollisesta matkasi Helsinkiin.

SARJA U15 38kg:
Aatu Soininen KULTAA:
Aatu paini takuuvarmasti kaikki 5 otteluaan, joka palkittiin kultamitalilla. Aatu voitti tänä vuonna sekä GR että FS 38kg suomenmestaruuden. Edellinen siihen yltänyt oli Akseli Erkkola, joka otti Aatun syleilyynsä onnistumisen jälkeen
Aatu ja Akseli
Saifulla Amagov HOPEAA:
Saifulla on kehittynyt melkoisesti. Hän raivasi toisen lohko voittoon ja pääsi Aatun kanssa finaaliin. Tässä sarjassa siis kaksoisvoitto HPM:lle. Amin Alexanov oli 5. ja Abdul Kartoev 13.
Aatu SM

U15 SARJA 41kg
Abdul-Malik Kushtov KULTAA:
Abdul-Malik paini kisoissa 4 ottelua ja voitti kaikki melkoisen selkeästi. Tiukimman vastuksen antoi seurakaveri Eetu Tammelin

Eetu Tammelin HOPEAA:
Viime vuoden mestari 38kg joutui tyytymään hopeaan, mikä oli varsin hyvä suoritus lähes 2kg alipainoisena. Varmaan seuraavana vuotena painot ovat paremmin kohillaan. Tässä sarjassa tuli kisojen toinen kaksoisvoitto.

Eetu SM

U15 SARJA 48kg
Viktor Kara KULTAA:
Viktor Kara voitti kaikki 4 käymäänsä ottelua. Tällä kertaa (taas) ei antanut yhtään pistettä vastustajilleen.
Ja mitä Viktor sanoi kisan jälkeen ? Sunnuntaina haluan mennä sarjaan 51kg. Miksi ? Haluan kovempia matseja. Tässä pojassa on asennetta.

Dzhamalbel Dzhanbekov oli 5.
Viktor SM

U15 SARJA 57kg
Daniil Korotkov KULTAA:
Daniil Korotkovin päivään kuului 5 voittoa. Jos ottelutuloksia vertaa, niin finaali oli helpoin. Tiedä häntä mutta se päättyi hienoon 4 pisteen suoritukseen 12- 0. Daniil on varma painija ja EM  kisapaikkaa jo kolkutellaan kovasti.

Samassa sarjassa Mauriz Lehtinen oli 4. jouduttuaan luovuttamaan 2 matsia. Arshavor Darakshanifara 5.
Mauriz aloitti kisat todella hyvin voittamalla 3 ensimmäistä vastustajaansa mukaanlukien Arshavir seurakaverin. Se matsi olikin sitten todella kova ja Mauriz joutui jättämöön leikin kesken. Luovutuksesta seurasi se, että kaikilla kolmella lohkon parhaalla oli yksi tappio. Melvin Salosella oli ottelupisteitä enemmän saadustaan luovutuksesta ja nöin ”unelma kolmoisvoitosta” karisi. Vaikka Arshavir voitti finaaliin menneen Salosen, hänkin jäi lohkon kolmanneksi ja sijalle 5.
Daniil SM

U15 SARJA 62kg
Platon Yastrebov KULTAA
Platon paini kultaa. Potentiaalia on vaikka mihin. Pikkuisen rauhoittumista lisää, niin hän on vielä suvereenimpi ja varmempi. Mutta ominaisuudet lupaa hyvää. Vielä tulee turhan paljon virheitä. Ne pitää karistaa pois ennen kesän arvokisoja.

Samassa sarjassa 3 kg alipainoisena paininut Anton Zauchenko pääsi aina pronssiotteluun saakka. Vielä ei riittänyt potku mitaliin asti, mutta 2010 syntynyt Anton sen vielä ottaa.
Platon SM

U15 SARJA 68kg
Nikita Jakovlev PRONSSIA
Nikitan sarjassa oli kaksi kovaa ennakkosuosikkia. Toinen jopa EM pronssimitalisti viime kesältä. Tulos oli tähän hetkeen se, mitä parhaimmillaankin odotettiin. Nikita hoiti ne matsit mitkä pitikin. Paremmilleen ei vielä voinut mitään.

U15 SARJA 75kg
Andrii Feoktistov KULTAA
Meidän kuuden kultamitalisti Andrii on kehittynyt todella hyvin. Hänen harjoitteluasenteensa on huippua. Pikkaisen on yliyrittömist samoin kuin Platonilla, mutta kyllä ne karisee ajan kanssa. Kun Andrii on matolla, niin ei ole tylsää katsottavaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tulee takuuvarmasti. Hän on kultansa ansainnut.
Andrii SM
U15 SARJA 85kg
Luukas Maksimainen KULTAA
Luukas otti kultaa pokkaamalla. Mutta sehän ei ole hänen vikansa, jos ei sarjaan löytynyt kilpailukykyisiä painijoita.

Tämä oli HPM:n 7. kultamitali U15 ikäluokassa, mikä onkin kaikkien aikojen suurin kultamitalisaalis. Vain kolme sarjavoittoa suli muualle. Viime vuonna sarjavoittoja tuli 4. Tätä voitaneen pitää mallikelpoisena suorituksena. Tänään oli tilipäivä ja pussi tuli täyteen !!!

U20 SARJA 65kg
Akseli Erkkola KULTAA
Akseli paini kisojen näyttävimmän ottelun finaalissa. Hän on ehdoton arvokisapainija, jolle SM kisat ova suupala. Senioreiden sarjan voittaminen lauantaina antaneen pikkaisen enemmän haasteita, mutta Said Hossinin ja Shokrullah Hosseini loistaessa poissaolollaan, taitaa kultaa tulla sieltäkin

U20 SARJA 86kg
Nikolai Huttunen KULTAA
Nikolain slybyet tehosi finaalissa. Ne olivat kaunista katsottavaa ja oppia kaikille nuoremmille, miten hommat hoidetaan. Kuntopuoli vaan askarrutti kultajahtia, mutta päätyyn mentiin. Onneksi olkoon Nikolai. Kunhan yksi asia muuttuisi, olisi Nikolaista tulevaisuudessa potentiaalia jopa arvokisaedustajaksi. Nimittäin treenaaminen. Määrät ei riitä mihinkään.

Harmi ettemme saaneet U20 ikäluokkaan kuin kaksi painijaa. Se on hieman häpeällistä.  Lauantaina painii seiniorit, U15 tytöt ja U20 naiset. Ja takuuvarmasti on jälleen kerrottavaa