2 KLL mestaria Vantaalta

• toukokuu 19, 2019

Lumo, Vantaa 19.5.2019

Koululiikuntaliiton kr.room. painin mestaruuskilpailut järjestettiin Vantaan Lumossa kesäisissä merkeissä. Vaikka ulkona paahtoi 22 asteen lämpötila painiin vihkiytyneet nuoret kamppailivat sisällä tämän vuoden KLL mestaruuksista.

HPM sai 2 kultamitalia ja yhden pronssin. Kisojen ehkä ylivoimaisin mestari oli Sakari Karhu, joka ei viihtynyt puolta minuuttia pidempään molskilla missään käymässään neljässä ottelussa. Sakarin vanavedessä samassa ala-asteen 66kg sarjassa oli Vili Kujanpää lähellä ottaa hopeaa. EIlen tuli työtapaturma sarjassa lopulta nejänneksi sijoittuneelle Kokkolan pojalle. Tänään sitten sujui paremmin ja Vili voitti hopealle sijoittuneen Lahden painijan. Ottelut menivät siis ristiin ja laskutoimitusten jälkeen Vilille pronssia. Selätyksellä viimeisessä ottelussa, Vili olisi paininut hopealle.

HPM:n toisen kultamitalin paini ala-asteen 30kg sarjassa Platon Yastrebov, jonka finaali Joensuun Matve Vaismania vastaan oli yleisöön menevä. Platon kirkasti viime vuoden hopean nyt kullaksi.

HPM:n painijat olivat pääosin ala-asteen sarjoissa, sillä monet yläasteen ja lukion ikäisistä on jo pääosin keskittynyt vapaapainiin. Hyviä sijoituksia tuli kuitenkin muitakin tässä kaikki 10 parhaan joukkoon sijoittuneet: