blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä 7-17v

HPM on perustanut oman ryhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet pääkaupunkiseudun naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmä on tarkoitettu kaikille painin uutena aloittaville sekä jo aiemmin painineille tytöille ja nuorille naisille. Sopiva aloitusikä ryhmässä on 7-vuotiaasta 18-vuotiaaseen. Nuoremmat tytöt voivat tutustua painiin ensin nassikkapainiryhmissä ja siirtyä sitten tyttö- ja naispainiryhmään. Yli 18-vuotiaat voivat tiedustella tasolleen sopivaa ryhmää tai aloittaa painin harrasteryhmässä (18-55v).

Ota rohkeasti yhteyttä. Ikärajaa painin aloittamiselle ei ole!

Aiempaa paini- tai muuta kamppailulajikokemusta ei tarvitse olla. Tyttö- ja naispainiryhmän harjoituksissa keskitytään painin perusteisiin painitekniikan ja otteluharjoitusten kautta. Lisäksi tehdään erilaisia kehonhallintaa ja liikunnallisia taitoja kehittäviä harjoituksia ja temppuja. Kaikkia liikkeitä voidaan soveltaa eri tasoisille ja ikäisille painijoille sopiviksi. Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista.

Ryhmä kilpailee aktiivisesti. Haluamme olla tulevaisuudessa Suomen suurin ja parhain tyttö- ja naispainin seurajoukkue. Ryhmän painijat etenevät aloittelijoiden omista salikisoista aina mestaruuskilpailuihin saakka. Saavutuksista löytyykin mm. jo kahdeksan SM-mitalia sekä useita pistesijoja. Kilpailemme säännöllisesti myös ulkomailla. Näistä tytöistä kuullaan vielä paljon!

Vaikka ryhmä kilparyhmänä harjoitteleekin, ei kilpailu kuitenkaan ole pakollista ja paini sopii hyvin myös muiden urheilulajien oheisharjoitteluksi. Ryhmän treeneissä on käynyt mm. eri palloilulajien harrastajia.

TYTTÖ- JA NAISPAINIRYHMÄ JATKAA KEVÄÄLLÄ 2021 – NÄIN ILMOITTAUDUT MUKAAN

Seura on ottanut käyttöön MyClub-hallintajärjestelmän. Uutena painijana ilmoittaudut ryhmään rekisteröitymällä MyClubiin. Valikoi sitten ryhmä ”tyttö- ja naispaini” ja kilpailevalle painijalle myös ”kilparyhmät”. Tee rekisteröityminen ennen treeneihin tulemista ja täytä tiedot huolella. Aiemmin seurassa painineiden, jo rekisteröityneiden painijoiden ei tarvitse tehdä muutoksia kauden vaihtuessa, kun harjoitusryhmä pysyy samana. Mukaan voi hyvin tulla myös kesken kauden, jos ryhmässä on tilaa. Ilmoittaudu normaalisti, sinulle ilmoitetaan erikseen mikäli tilaa ei enää ole.

Kaksi kokeilukertaa voi alkuun käydä veloituksetta. Kausimaksut on listattu maksut-välilehdellä.

MyClub-rekisteröitymisen lisäksi tarvitset painin kattavan vakuutuksen ja painilisenssin. Painiliiton lisenssivakuutuksen hankit helposti samalla kuin lisenssinkin, mikäli oma tapaturmavakuutuksesi ei kata painia lajina. Lisenssit ostetaan Olympiakomitean Suomisport-palvelun kautta. Jos haluat kilpailla, valitse ikäluokkasi mukainen kilpalisenssi. Kaikille muille harrastajalisenssi (20€/kalenterivuosi). Jos aloitat uutena, voit käydä kokeilukerrat ensin ja hankkia lisenssin sen jälkeen. Lisenssit ovat voimassa vuoden loppuun asti. Yleisiä lisätietoja lisenssijärjestelmästä ja vakuutuksista Painiliiton sivuilla.

Painimalla opit hallitsemaan kehoasi paremmin, saat rohkeutta kontaktitilanteisiin ja kehität kaikissa lajeissa tarpeellista voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä. Painissa on mahdollista edetä vaikka maailman huipulle saakka. Ennen kaikkea paini on hauskaa ja monipuolista urheilua.

Tervetuloa mukaan!

VARUSTEET

Treeneihin tarvitset mukaan vesipullon ja sisäliikuntavaatteet, joissa ei ole vetoketjuja, sillä ne voivat naarmuttaa toisia. Kaikki korut tulee ottaa pois treenien ajaksi ja kynnet pitää lyhyinä. Jos sinulla ei ole painitossuja, voit hyvin painia alkuun sukilla. Paljain jaloin ei painimolskille saa mennä.

Painitreenien jälkeen tulee aina käydä suihkussa, joten ota mukaan myös pyyhe ja peseytymisvälineet.

TREENIAJAT

Vakiovuorojen ajat löydät harjoitusajat-välilehdeltä ryhmän nimellä. Mahdolliset muutokset, peruuntumiset ja lisätiedot päivitetään MyClubin tapahtumakalenteriin.

SOME-KANAVAT

Instagram & TikTok @Paininaiset

Facebook-ryhmä painijoille ja painijoiden perheille ”HPM Tyttö- ja naispainiryhmä (7-17v)”.

tyttö- ja naispaini