blockimage

Tyttö- ja naispainiryhmä 7-17v

HPM on perustanut oman ryhmän tyttö- ja naispainijoille. Vuonna 2016 perustetun ryhmän tavoitteet helsinkiläisen naispainin tulevaisuuden suhteen ovat korkealla.

Tyttö- ja naispainiryhmä on tarkoitettu kaikille painin uutena aloittaville sekä jo aiemmin painineille tytöille ja nuorille naisille. Sopiva aloitusikä ryhmässä on 7-vuotiaasta alkaen. Nuoremmat tytöt voivat tutustua painiin ensin nassikkapainiryhmissä ja siirtyä sitten tyttö- ja naispainiryhmään. 18-vuotiaat ja vanhemmat voivat tiedustella tasolleen sopivaa ryhmää tai aloittaa painin harrasteryhmässä (18-55v). Ota rohkeasti yhteyttä. Ikärajaa painin aloittamiselle ei ole!

Aiempaa paini- tai muuta kamppailulajikokemusta ei tarvitse olla, into uuden oppimiseen riittää. Tyttö- ja naispainiryhmän harjoituksissa keskitytään painin perusteisiin painitekniikan ja otteluharjoitusten kautta. Lisäksi tehdään erilaisia kehonhallintaa ja liikunnallisia taitoja kehittäviä harjoituksia ja temppuja. Kaikkia liikkeitä voidaan soveltaa eri tasoisille ja ikäisille painijoille sopiviksi. Ryhmä treenaa tällä hetkellä kahdesti viikossa. Tyypillinen harjoitus koostuu alkulämmittelystä, tekniikkaosiosta sekä otteluharjoituksista.

Ryhmän painijat ovat nykyään vakiintunut näky myös kilpailuissa. Tavoitteena on, että jokainen ryhmän painija kilpailisi tulevaisuudessa. Aloitamme aloittelijoiden omista salikisoista sekä Tähtipaineista, joista suuntaamme myöhemmin muihin kilpailuihin aina mestaruuskilpailuihin saakka. Keväällä 2019 järjestettiin ryhmän ensimmäinen ulkomaan kisamatka Ruotsiin. Hyvin sujunut reissu ei varmasti jää viimeiseksi. Vuoden aikana saavutettiin myös ryhmän ensimmäinen suomenmestaruus sekä useampi muu mitalisija. Näistä tytöistä kuullaan varmasti vielä paljon!

Vaikka ryhmä kilparyhmänä harjoitteleekin, ei kilpailu kuitenkaan ole pakollista ja paini sopii hyvin myös muiden urheilulajien oheisharjoitteluksi. Ryhmän treeneissä on käynyt mm. eri palloilulajien harrastajia.

Painimalla opit hallitsemaan kehoasi paremmin, saat rohkeutta kontaktitilanteisiin ja kehität kaikissa lajeissa tarpeellista voimaa, ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä. Painissa on  myös mahdollista edetä vaikka maailman huipulle saakka. Ennen kaikkea paini on hauskaa ja monipuolista urheilua.

Tervetuloa mukaan!

HARJOITUSAJAT, POIKKEUKSET, PERUUTETUT VUOROT SEKÄ LISÄTIETOA TREENEISTÄ löytyvät ryhmän omilta sivuilta kohdasta HARJOITUKSET INFO.

tyttö- ja naispaini

 

Tyttöjen painikouluun ilmoittautuminen

150 € /kausi

Mitä?

Monipuolista ohjattua liikuntaa

Missä?

Maunulassa ja Jakomäessä

Miksi?

Nopeutta, ketteryyttä, voimaa, motoriikkaa ja tasapainoa