Tallin Open 2017

• huhtikuu 2, 2017

Tallin Open 2017 keräsi 1805 painijaa kokoon. Se oli jälleen ennätys, vaikka Kaliningradin 50 painijan joukkue myöhästyi punnituksesta rajalla tulleiden viiveiden takia. Kisat sujuivat ennätyksellisen hyvin ja ehkä juuri siitäkin syystä, ettei annnettu anteeksi myöhässä tulleita ja kisat pääsivät hyvin alkuun.

HPM saavutti kaikkiaan 3 kultaa, 3 hopeaa ja yhden pronssin sekä 11 sijoitusta 4.-6. väliin. Joukkuepisteissä sijoituimme kuudenneksi 55 pisteellä. Menestys oli parasta nykytasoisessa kilpailussa. Viime vuonna olimme 13. sijalla 43 pisteellä, Eteenpäin on siis menty.

Viikonlopun harvinaisuus oli tuplamestraimme Sakari Karhu, joka nimensä mukaisesti raateli vastustajansa. Saku on fyysisesti erittäin valmis 2006 syntynyt painija, joka sai kokemusta viikonloppuna pitkäksi aikaa. Kotimaassa kun tämän ikäluokan / painoluokan osanottajamäärät ovat aika laihoja ja tiukkoja otteluja saa harvakseltaan, tuli Tallinnassa tutuksi 2 Eestin, 2 Liettuan, 2 Venäjän painijaa. Sunnuntain loppuottelu oli mitä parhainta viihdettä ja taistelu kullasta oli veret seisauttavaa.
Tuplamestari
Jenna Sihtola paini kaikkiaan 5 voitokasta ottelua, joista kaksi viimeistä tasollisesti hyviä vastustajia vastaan. Loppuottelussa kaatui Ruotsin Ida Jonsson 2016 kadettien MM 3. ja 2015 kadettien EM 3. Ottelu oli hallinssa, joskin tiukka alussa, mutta sinetiksi Jenna selätti ruotsittaren viimetöikseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja JUN arvokisoja.

Erityismaininnan arvoinen painija on myös Mauriz Lehtinen, joka 29.4kg painoillaa ei paininut sarjassa 29kg vaan 32kg sarjassa. Mauritz päätyi molemmissa painimuodoissa aina finaaliin saakka. Aikamoinen saavutus kaverilta, joka tuskin on Tähtipaineja edempänä käynyt kisailemassa.
Mauritz

Said Tasukahanov paini pronssia kadettien 50kg sarjassa. Saidilla olisi ollut eväät parempaankin. Hän johti ottelua tulevaa mestaria vastaan vielä toisen jakson puolivälissa.

Ville Jaskari alkaa päästä normipäiviinsä pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Siitä tuli jo pieni palkintokin. Hopeaa sarjassa 20v 55kg.

Suleiman Ahmadi ei mitaleille selviytynyt, mutta paini lupaavasti. Osin tuomareiden ja osin omien epäonnistuneiden yritysten myötä kääntyneet niukat tappiot loivat kuitenkin tulevaisuuteen positiivista odotusarvoa. Suleiman pääsee samaan sarjaan vielä ensi vuonnakin.