Martti Peltoniemi 7:ksi Rooman Olympialaisissa vapaapainin 67kg sarjassa

• elokuu 30, 1960

Martti Peltoniemi ei ole voittanut yhtään kultamitalia Suomen mestaruuskilpailuissa, mutta hänet valittiin Rooman Olympialaisiin. Tämä johtui siitä, että alusta alkaen Painiliitto ja TUL ovat järjestäneet omat mestaruuskilpailunsa. Vain osa TUL:n painijoista osallistui Painiliiton mestaruuspaineihin ja vielä harvempi SVUL:n seuran painija TUL:n mestaruuskilpailuihin. Aika ajoin lähentymistä tapahtui, mutta totuus oli , että joka vuosi järjestettiin erikseen arvokisakarsinnat, joissa katsottiin kuka lähteen edustamaan Suomea maailmalle.

Martti onnistui 1960 karsinnoissa ja sai matkalippunsa Roomaan, jossa hän paini 2 voittoa ja 2 tappiota sijoittuen siellä 7:ksi.  Martti voitti ensimmäisellä kierroksella Cuban Jose Yanezin, hävisin toisella kierroksella USA:n Selby Wilsonille, voitti kolmannella kierroksella Intia Parkash Gianin. Neljännellä kierroksella Martilla oli lepovuoro ja viidennellä kierroksella tuli tappio Korean Bong Ug-Wonille.

Martin vastustajista Wilson voitti olympiakultaa ja Ug-Won sijoittui 4:ksi.

Kilpailut käytiin historiallisessa Maxentiuksen basilikassa. Tämä basilika oli antiikin Rooman suurin basilika. Se sijaitsee Forum Romanumilla Roomassa lähellä Colosseumia Via dei Fori Imperialin varrella. Basilikan rakennustyöt aloitti Maxentius vuonna 310. Milviuksen sillan taistelun voittaja Konstantinus Suuri saattoi rakennustyöt päätökseen vuonna 313