Erkkolalle PM kultaa

• toukokuu 27, 2018

Kajaani 26.-27.5.2018

Kadettien alle 17 -vuotiaat Pohjoismaiden mestaruuskilpailut painittiin Kajaanissa. HPM:ltä on 2 painijaa tulessa.

Akseli Erkkola paini lauantaina kr.room. painin 45kg pronssille. Akseli joutui tunnustamaan sekä Eestiläisen että tanskalaisen vastustajansa paremmakseen. Sunnuntaina taasen Akseli voitti molemmat ottelunsa ylivoimaisella pistevoitolla ja näin ollen PM kultaa vapaapainin 45kg sarjasta. Sunnuntaina Akseli voitti mm. 12-0 Eestin Sander Tagun, jolle hävisi lauantaina vastaavasti ypvllä.
Erkkola kr-room. ottelut La
Erkkola vapaapaini ottelut Su

Sunnuntaina seurakaveri Artturi Sulin astui myös kehiin vapaapainin 65kg sarjassa. Tuloksena oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Sijoitus siis kolmas ja ensimmäinen PM mitali kaulaan. Mestari Kevin Makota-Ström oli tutun vahva. Kaveri voitti EM kisoissakin kaksi ottelua. Hopeasta oli sen sijaan tiukka kamppailu. Artsi vaan aloitti hiukan liian myöhään painimaan ja loppukiri ei riittnyt.
Sulin vapaapaini ottelut Su

Suomi oli kr-room painissa paras maa 65 pisteellä. Mitaleita tuli seuraavasti:
KULTAA 2, HOPEAA 3, PRONSSIA 6
Suomi oli vapaapainissa myös paras maa 72 pisteellä
KULTAA 7, HOPEAA 4, PRONSSIA 1

Latvian ja Liettuan poisjääbti hiukan verotti kisan tasoa. Toivottavasti seuraaviin koitoksiin osallistuu kaikki PM kisaan kutsutut maat.